02 / 05 / 2024

Kiler Rekabet Kurulu'nun verdiği cezaya ilişkin açıklama yaptı

Kiler Rekabet Kurulu'nun verdiği cezaya ilişkin açıklama yaptı

Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir Rekabet Kurulu'ndan kararına ilişkin bir açıklama yaptı



Açıklamada şunlar belirtildi:

"15 Temmuz 2009 tarihinde Rekabet Kurulu tarafından alınan ve 18 Temmuz 2009 tarihli gazetenize de haber olan kararı öğrenmiş bulunuyoruz. 
Söz konusu kararla ilgili yaşan sürece kısaca göz atmak gerekirse:
1- Yimpaş Grubuna ait 14 mağaza 2008 yılının 10'uncu ayında Kiler Alışveriş Hizmetleri AŞ tarafından kiralanmak suretiyle devralınmıştır.
2- Devralma süreci öncesi, sırası ve sonrasında uzmanlarımız ve avukatlarımız her türlü yasal gereklilikleri, görev ve sorumlulukları yerine getirmiştir.
3- Rekabet Kurulu'nun yaptığı açıklamada da belirtildiği gibi `birleşme ve devralma' sürecinde rekabet kanununa aykırı bir durum yoktur.
4- Diğer yandan Rekabet Kurulu `birleşme ve devralma' sürecinde rekabete aykırı bir durum oluşmadığını teyit etmesine rağmen yine de konuyla ilgili izin alınması gerektiğini belirtmekte ve bu nedenle ceza tahakkuk ettirmektedir.
5- Avukatlarımız ve uzmanların Kurul'dan izin alma zorunluluğumuzun bulunmadığına dair yönlendirmeleri yine Kurul'un kanunlarına dayanmaktadır.

Hukuka ve devletin kurum ve kuruluşlarına saygısından hiçbir zaman taviz vermeyen, ülkesine, sektörüne, çalışanlarına ve müşterilerine sorumluluklarının bilincinde olan, mevcut ülke koşullarında ekonominin canlanması, gelişmesi ve ilerlemesi için var gücüyle çalışan Kiler'in böyle bir kararı hak etmediğine inanıyoruz.
Elimize ulaşacak yasal tebligatın ardından şirket avukatlarımız aracılığıyla itirazlarımızı dile getiren hukuki süreci başlatacağız. Durumu bilgilerinize arz ederiz."

İlgili Haber:

Kiler'e 'Yimpaş mağazalarını izinsiz devraldın' cezası


Geri Dön