06 / 05 / 2024

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde cami inşaatına başlandı!

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde cami inşaatına başlandı!

7 Aralık Üniversitesi Geliştirme Derneği tarafından yapımı koordine edilen, mevcut finansmanı Diyanet İşleri Başkanlığınca karşılanan cami, üniversite yerleşkesi doğu kapısı tarafında ve İlahiyat Fakülte binasının bitişiğinde bulunuyor...




Kilis 7 Aralık Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde 2 bin kişi kapasiteli caminin inşaatına başlandı.


7 Aralık Üniversitesi Geliştirme Derneği tarafından yapımı koordine edilen, mevcut finansmanı Diyanet İşleri Başkanlığınca karşılanan cami, üniversite yerleşkesi doğu kapısı tarafında ve İlahiyat Fakülte binasının bitişiğinde bulunuyor.


Kilis Valisi Sayın Süleyman Tapsız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ve 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, cami inşaat alanını ziyaret etti. İncelemelerden sonra Vali Sayın Süleyman Tapsız, emeği geçenlere teşekkür ederek, Valilik olarak Kilis'in gelişmesi için önemli olan bu faaliyetleri destekleyeceklerini, hayırsever Kilislilerin yardımcı olmalarını beklediklerini ifade etti.


İnşaat alanında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ise cami inşaatının, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın katkıları ile başladığını; ancak Kilisli tüm hayırsever hemşerilerin de desteklerini beklediklerini belirtti.


Rektör Güvenç, "Böyle bir eserin üniversitemize ve ilimize kazandırılmasında özellikle Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mehmet Görmez'e sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederim. Cami inşaatının 1,5 yılda bitirilmesi planlanıyor. Cami; üniversite lojmanları, belediye konutları ve mahalle sakinlerine hizmet verecek. Aynı zamanda İlahiyat Fakültesi öğrencileri için de uygulama camisi niteliği taşıyacak" dedi.


Rektör Güvenç, yaptırılacak caminin çağdaş bir görünüme sahip olacağını, cami kompleksinde çok amaçlı salonların, kütüphanenin, asansörün, engelli rampasının ve bay-bayan WC-duş gibi çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilecek donanıma sahip olacağını sözlerine ekledi.


Doğu Rehberi


Geri Dön