05 / 09 / 2024

Kilis'teki tarihi evler restore ediliyor

Kilis'teki tarihi evler restore ediliyor

Kilis Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, "Tescilli Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına" dair yönetmelik kapsamında tarihi evlerin restorasyonu için proje ve proje uygulama yardımı yapıyor



Kilis Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Celal Kara, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 4 evin onarıldığını ve sahipleri tarafından kullanılmaya başlandığını söyledi.

Bu evler için toplam 105 bin TL harcama yapıldığını, bu yıl içinde ise 3 evin onarımının tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Kara, şöyle konuştu: "Onarımına başlanmış olan tarihi evlerimiz Yoksullara Yardım Vakfı (YOYAV) binası, Hakverdi Mahallesi'ndeki Akıncı Konağı ile Şıhlar Mahallesi'ndeki Meliha Üzümbalı'ya ait ev. Bakanlığımız tarafından tarihi tescilli evlere yapılan onarım yardımları tamamen karşılıksız, hibe şeklindedir. Onarım yardımları kesinlikle vatandaşlardan geri talep edilmeyecek ve binanın kullanımı da vatandaşa ait olacaktır."

Kara, onarım yardımı başvurularının 30 Eylülde sona ereceğini, onarım yardımından yararlanmak isteyenlerin gerekli evrakla müdürlüklerine şahsen başvurması gerektiğini kaydetti.
AA


Geri Dön