21 / 05 / 2024

Kim, nerede konut projesine başlayacak?

Kim, nerede konut projesine başlayacak?

Bu bahar da boş geçmedi yeni konutlar vitrine çıktı



Kriz etkisinin azalması ve kredi faizlerinin yüzde 1'in altına gerilemesi, gayrimenkul sektörü için umut ışığı yaktı. Yatırımcılar temkinli ilerlese ve gerçek toparlanmanın iki yıl sonra başlayacağı öngörülse de sektörün en hareketli satış dönemini yaşadığı bahar ayları es geçilmiyor. Geçmiş yıllara kıyasla vitrine çıkan proje sayısının azalmasına rağmen,  2010'un ilkbaharı için de pek çok yeni yatırımsahneye çıkmak için sırasını bekliyor.

PERDEYİ DUMANKAYA VE SİNPAŞ GYO AÇTI

Bahar aylarının ilk projeleri Dumankaya ve Sinpaş GYO'dan geldi. Geçtiğimiz günlerde,  Dumankaya İnşaat, İstanbul Avrupa yakasındaki ilk projesi Modern'i tanıtırken, Sinpaş GYO damerakla beklenen İstanbul Sarayları'nın satışını başlattı. Her iki projeye de gelen talep, tüketicinin konut alma iştahının yerinde olduğunu işaret etti. Bu baharda yeni projelerini görücüye çıkaracak şirketler arasında Sur Yapı, Teknik Yapı, Ağaoğlu da bulunuyor. Soyak da uzun zamandır beklenen 4 bin konutluk Bahçeşehir projesini ikinci çeyrekte satışa çıkaracak.

716 konutla Avrupa'ya adım attı

Dumankaya İnşaat, Avrupa yakasına ilk defa 2010'da geçti. Buradaki ilk yatırımı da Bahçeşehir'de başlattı. 716 konuttan oluşan Dumankaya Modern adlı projenin yatırım bedeli 100 milyon TL dolayında. Şirket, Kartal'daki Vizyon projesinde yer alan 158 ofisin satışını da bu baharda başlatacak. Anadolu yakasında ise Gizli Bahçe bölgesinde 750 konutluk, 90 milyon TL değerinde yeni bir proje devreye girecek.

Kim, nerede projeye başlayacak?

Ağaoğlu
- İstanbul Ayazma'da 3 bin 500 konut inşa edecek.

- Doğu Ataşehir'de inşa edilen My Towerland'in 4 bin konutluk yeni etabı devreye girecek.

Artaş İnşaat
- Ispartakule mevkiinde 600 konuttan oluşacak yeni bir projeye kazma vuracak. Konutların satışına nisan ayında başlanacak.

Sur Yapı
- İstanbul Çamlıca'da bin 500 lüks konutun yer aldığı karma proje yapacak. Projede AVM ve ofis blokları da yer alacak. İlkbaharda lanse edilecek projeye 400 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Aşçıoğlu İnşaat
- Eğer yargı süreci sona erer ve projenin önünde engel kalmazsa, İstanbul Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası arazisinde gerçekleşecek projenin Mayıs-Haziran gibi başlaması planlanıyor.

Ant Yapı
- Şirket, otel projelerine ağırlık veriyor. Radisson Blu'nun işletmecisi olacağı 194 odalı bir otel İstanbul Ataşehir'de hayata geçirilecek. Alaçatı'da da butik bir otel projesi olacak.

İhlas Yapı
- İlkbaharda başlayacak projelerin ilki Ispartakule'de inşa edilecek. Bölgede bin 500 konut hayata geçirilecek.

- Beylikdüzü'nde de 500 konutluk bir projenin satışı başlayacak.

Teknik Yapı
- 2010'da Kartal'da inşa edeceği ilk projeye baharda başlayacak.
Uğur Mumcu'da inşa edilecek proje rezidans tarzında olacak. 400 kadar dairenin yer alacağı projenin satışlarına nisan sonunda ya da mayıs başında başlanacak.

Soyak
- Bahçeşehir bölgesinde gerçekleştireceği merakla beklenen projesini yılın ikinci çeyreğinde satışa çıkaracak. Soyak, bölgeye 4 bin konutluk dev projesiyle girecek.
Menekşe Ataselim / Habertürk


Geri Dön