Kira

'Kimse keyfinden kiracı olmuyor, ama keyiften ev alıp yatırım yapılıyor' dendi: Ev sahiplerinden tepki gecikmedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. BeyazYakaGiyer isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Evi kiraya vermek bir opsiyon, kiracı olmak ise çoğunlukla mecburiyet" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmüyor. Ev sahipleri, hem yüzde 25 zam sınırı sebebiyle hem de uzayan tahliye süreçleri ve mahkemeler sebebiyle mağdur olduklarına dikkat çekiyor. 

1 Temmuz'da sona ermesi beklenen kiraya yüzde 25 zam sınırı ile ilgili resmi bir son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada "Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum, çok büyük ihtimalle devam etmez." dedi. 

97,4 bin takipçili mühendis, hisse senedi ve fon yatırımcısı BeyazYakaGiyer isimli kullanıcı, https://x.com/beyazyakagiyer X sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "Ev sahipleri kiracılara kızıyor ama ev sahibi olup evi kiraya vermek bir opsiyon, kiracı olmak ise çoğunlukla mecburiyet. Çoğunlukla kimse keyfinden kiracı olmuyor ama insanlar keyfinden ev alıp yatırım yapıyor.

Devlet zam minimum %200 yapılacak deseler sanki ev sahipleri arasında ya biz yapmayalım diyen çıkmayacak mı? İşte %25 sevdalıları da böyle çıkıyor." ifadeleri yer aldı. 

Peki ev sahipleri ve kiracılar yüzde 25 zam sınırı ile ilgili neler söyledi? Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında kim haklı? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

 

40.3 milyon vatandaşın kredi borcu 3,1 trilyona ulaştı!

Yüzde 25 zam sınırı kalkarsa kiralar artar mı? 

Arsa yatırımları neden önemli?