28 / 04 / 2024

Kinesis İnşaat Asmalımescit'te 2 tarihi binayı otele çevirecek!

Kinesis İnşaat Asmalımescit'te 2 tarihi binayı otele çevirecek!

2010 yılında Alaçatı'da Alâ Otel markasıyla otelcilik işine adım atan mimar Orhan Bayrak, şimdi de Asmalımescit'te iki tarihi binayı otele dönüştürmeye hazırlanıyor...



Türkiye dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri. 2017 yılında 38,6 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye, 2018 yılı içerisinde bu rakamı 40 milyona, turizm gelirini ise 32 milyar dolara çıkartmayı hedefliyor. Ekonomist’ten Ayşegül Sakarya Pehlivan’ın haberine göre; Turizm endüstrisi denizden kültür turizmine kadar farklı farklı alanlarda yatırım fırsatları sunuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kültür turizminin yanı sıra bölgelerin tarihi ve kültürüyle de örtüşen butik otel konsepti de son dönemde giderek yaygınlaşıyor.

Hatta bu doğrultuda turizmde yeni bir yatırım hamlesi başlatılması planlanıyor. 2023'te turizmde dünyada ilk 10 ülke arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de önümüzdeki dönemde 60 milyar dolar geliri olan İspanya’nın model alınması planlanıyor. Bu kapsamda beş yıldızlı otel ve tatil köyleri yerine butik otellerin teşvik edilmesi gündemde. Zira turizm sektöründe butik otellerin payı yüzde 10'a bile ulaşmıyor. Yeni dönüşüm programıyla bu oranın yüzde 35'lere çıkarılması hedefleniyor.

Butik otel trendini erken keşfeden isimlerden biri Kinesis inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Bayrak. İTLİ Mimarlık Fakültesi mezunu olan Orhan Bayrak, 90’lı yılların başından beri özel sektörde, yurtiçi ve yurtdışında mimar olarak tasarım ve proje uygulamaları yürütüyor. Kapsamlı tasarım, mimarlık ve inşaat uygulama hizmetleri vermek amacıyla 1993 yılında Kinesis inşaat’ı kuran Bayrak, 2010 yılında ilk defa otelcilik sektörüne adım atmaya karar vererek Alaçatı’da Alâ Otel’i açıyor.

Ulaşılabilir lüks işine yöneldi

Otelcilik sektörüne hem hizmet hem de mimari anlayışla yeni bir soluk getirdiklerini söyleyen Orhan Bayrak, “Lüks, beş yıldızlı otel düşüncesiyle değil ama şıklık ve konfordan asla ödün vermeyen kendimize özgü bir ara otel formu oluşturduk. Çünkü Türkiye'de beş yıldızlı otel konforunda fakat daha erişilebilir fiyatlarla otelcilik anlayışının eksik olduğuna inanıyoruz” diyor. Alâ Otel’in başarısından yeni projeler için cesaret bulan Bayrak, yeni bir lokasyon arayışına giriyor. İstanbul’un yükselen finans merkezi Ataşehir’de karar kılan Bayrak, Alâ Otel’in konseptini İstanbul’a taşıma fırsatı buluyor.

Böylece The City Suites, ‘şehrin yaşam, lezzet ve iş oteli’ sloganıyla 2017 yılında açıldı. Kısa sürede yüzde 90 ila 100 arasında doluluk oranına eriştiklerini söyleyen Bayrak, "İstanbul’un yükselen finans merkezinin kalbi Atakent’te bulunan otelimiz, misafirlerimizi şehrin karmaşasından uzaklaştırıp lüks ve konforlu odalarda ağırlıyor. Şehrin en iyi butik oteli olmayı hedefliyoruz. The City Suites içerisinde Akdeniz restoran olarak Tike bulunuyor, iş ve yaşam koşuşturmasından yorulan misafirlerimize dakikalar içerisinde rahatlama sağlayan AuraSpa masajları sunuyoruz. Misafirlerimizin isteği üzerine Antistress, Aromaterapi, Thai, Bali, Shiatsu ve İsveç türlerinde dinlendirici özel masaj hizmetleri veriyoruz” diyor.

Yeni proje Asmalımescit'te

Bayrak, şimdi de bu iki otelde kazandığı deneyimden aldığı güçle, üçüncü otelini yine İstanbul’da açmaya karar verdi. Bu kez Beyoğlu Asmalımescit’te iki tarihi binanın otele çevrilmesi planlanıyor. Asmalımescit’in İstanbullular için özel bir yere sahip olduğunu belirten Bayrak, "Hem mimari açıdan hem de sosyal kültür açısından tarihi değeri çok yüksek olan bir semt. Jurnal sokaktaki iki özel tarihi binamızı otele dönüştürüyoruz” diyor. Adını sokak isminden alan Jurnal Otel’in 2019 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Otel, şehrin eğlence merkezinde olacağı için konseptinin de bu çizgide oluşturulması planlanıyor. Alâ Otel, The City Suites ve 2019 yılında faaliyete geçirilecek Asmalımescit’teki Jurnal Hotel'le birlikte Bayrak, turizm sektörüne toplamda 11 milyon dolar yatırım yapmış olacak. Ayrıca Ümraniye’de bir arsası bulunan Bayrak, burada da bir konut projesi yapmayı hedefliyor. Yaklaşık 100-120 daireli bir proje olması planlanıyor. Şu anda detayları üzerine çalışmaya devam ediyor.

Bayrak’ın hedeflerinden biri de yurt dışına açılmak. Şu anda Portekiz ve İrlanda’da fizibilite çalışmaları yürütülüyor. Ekonomik şartlar ve ülkelerin özel durumlarının planlarda yön değişikliklerine sebep olabildiğine dikkat çeken Bayrak, “Şu sıralar Portekiz ve İrlanda üzerinde çalışıyoruz. Lizbon’da bizim hayallerimize çok uygun metruk bir bina bulduk. Bu binayı bir otele dönüştürmek için yaptığımız görüşmeler halen devam ediyor” diyor.
 


Geri Dön