27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği Tuzla Aydınlık Evler projesinin kura çekilinde hile tartışması yaşandı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın, temelini geçen ay attığı toplam 321 sosyal konut ve 22 bağımsız birimin yer aldığı  "Tuzla Aydınlık Evler" projesinin kura çekiminde, görevlilerden birinin kura esnasında çektiği topu torbaya geri atması tartışmalara sebep oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Zeytinburnu'nda yer alan KİPTAŞ Genel Müdürlük binasında noter huzurunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılım sağladığı çekilişle 321 konut ve 22 bağımsız birimin sahipleri belli oldu.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde hile tartışması!

Engelliler için ayrılan dairelerle ilgili yapılan ilk çekilişten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve protokol üyeleri salondan ayrılırken çekiliş canlı yayın üzerinden sürdü.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişi esnasında sırasında 5 görevliden 3. sırada yer alan kişinin, çektiği topa baktıktan sonra elindeki torbaya atıp yeniden farklı bir top çektiği görüldü. Gerçekleştirilen çekiliş sonrası Bakırköy 23. Noteri Başkatibi Nurettin Aytekin, 3. sırada yer alan hostesin elinden torbayı aldı, onu sıradan çıkardı ve yerine başka bir kişiyi görevlendirdi.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde hile tartışması!

Kura çekilişi esnasında çekilen topun tekrar torbaya atılması, canlı yayından çekilişi izleyenler ve sosyal medya kullanıcılarınca da büyük tepki gördü.

- "Bilerek ve isteyerek o topu keseye atmamıştır"

Bakırköy 23. Noteri Başkatibi Nurettin Aytekin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "3+1 dairelerin 121. yedek talihlisini belirlerken topları çeken arkadaşlara senkronize olarak topları çekmeleri uyarısında bulunduğum sırada 3. sıradaki arkadaş gayriihtiyari olarak çektiği topu keseye atmıştır. Arkadaşa bu uyarı tarafımdan yapılmıştır. 121. yedek talihli 31 bin 222 olarak belirlenmiştir. Orada göründüğü gibi arkadaş bilerek isteyerek o topu keseye atmamıştır." şeklinde konuştu.

KİPTAŞ Aydınlık Evler'in kuraları çekildi!


Geri Dön