27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan kentsel dönüşüm açıklaması: Kamu bankalarından destek bekliyoruz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan kentsel dönüşüm açıklaması: Kamu bankalarından destek bekliyoruz!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt, "İstanbul Yenileniyor" kapsamındaki çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi ve başvuru sayılarını, yapılan çalışmaları aktardı. Kurt, kamu bankalarından destek beklediklerine dikkat çekti. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, "İstanbul Yenileniyor" projesi çerçevesinde riskli görülen ve hak sahipleriyle anlaşma sağlanan yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor. 

Bu doğrultuda yıkımına karar verilen Kadıköy Bostancı Mahallesi'ndeki 51 senelik Gülzar Apartmanı'nın bulunduğu yerde incelemeler yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, en büyük hedeflerinin İstanbul'daki tüm riskli yapılara çözüm üretmek olduğunun altını çizdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tan kentsel dönüşüm açıklaması: Kamu bankalarından destek bekliyoruz!

485 BİN RİSKLİ BİRİM İÇİN BAŞVURU GELDİ 

Tercihlerinin bütüncül dönüşüm olduğun, fakat çok vakit kaybettikleri için uzlaşma sağlayabildikleri her noktaya hizmet sunmaya çalıştıklarına dikkat çeken Ali Kurt, "Bu nedenle de bu dönem KİPTAŞ olarak ilk defa mahalle aralarına da girdik ve tek yapı da olsa çoklu bloklar da olsa uzlaşabildiğimiz her yerde yıkım ve yapım süreçlerini İstanbul Platformu üzerinden sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, "Niye hep Kadıköy, Bakırköy?" gibi yerlerde dönüşüm yaptıkları ile ilgili eleştiri aldıklarını anımsattı ve "Çünkü bu yerlerde vatandaşlara maliyet çok daha düşük oluyor. Mesela burada yıktığımız tek yapıda vatandaşlarımızın ortalama borçlanması 150 bin TL. Bazı vatandaşlarımızın dairesi küçülüyor. Biz vatandaşa borçlanıyoruz, bedellerini ödüyoruz" dedi ve bazı vatandaşların dairelerinin büyüdüğüne, bu vatandaşlara da 12 ay sıfır vadeyle borçlanma imkanı sunduklarına vurgu yaptı. 

Kurt, şu an itibarıyla 31 binden fazla başvuru aldıklarının bunun da yaklaşık 485 bin riskli bağımsız birime denk geldiğinin altını çizdi ve bu riskli bağımsız birimlerde yaşayanların sayısının 1 milyon 600 binin üzerinde olduğuna dikkat çekti. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tan kentsel dönüşüm açıklaması: Kamu bankalarından destek bekliyoruz!

"KAMU BANKALARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, şu anda Türkiye'nin en fazla riskli yapı stokuna sahip şehri olduğunu da dile getirdi. 

İstanbul'daki konutların yaklaşık yüzde 70'inin 2000'den önce inşa edildiğini, yani bunların potansiyel riskli yapılar olduğunu belirten Ali Kurt, "Biz de elimizden geldiğince bu yapılara çözüm üretmeyi istiyoruz. Şu anda 2 bin 98'inci bağımsız birimimizin yıkımını bugün yapacağız. Bunun üzerine daha 500-600 bağımsız birimle uzlaştık. Bunların da bir iki ay içerisinde yıkımını bitireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Bu rakamın İstanbul ölçeğinde yeterli olmadığını vurgulayan Kurt, kamu bankalarından bu konuda destek beklediklerinin altını çizdi. 

Ali Kurt'un bu açıklamalarından sonra iş makineleriyle apartmanın yıkımı başlatıldı. 1973 yılında 15 konut olarak inşa edilen apartmanın yerine hazırlanan yeni projede 21 konuta yer verilecek. 

Zamlı emekli maaşları bu tarihlerde hesaplarda! Emekliler hemen bu takvime bakın!

Altın fiyatları geriledi! Yatırımcılar tedirgin! Bugün altın fiyatları ne kadar? 5 Ocak 2024 altın fiyatları

Motorinde fiyatlar bugün de değişti: Dün zam, bugün indirim geldi! Sürücüler dikkat! 


Geri Dön