29 / 04 / 2024

KİPTAŞ Güngören projesinin temeli yarın atılıyor!

KİPTAŞ Güngören projesinin temeli yarın atılıyor!

Sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine öncülük eden KİPTAŞ, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin temelini yarın atıyor.



KİPTAŞ Güngören’de 2017’de riskli yapı ilan edilerek yıkılan 136 konutluk Doğakent sitesi sakinlerinin konut sorununu ortadan kaldırdı. İBB'de yer alan habere göre; 5 yıldır yerinde dönüşüm kapsamında hiçbir firma ile anlaşamayan site sakinleri KİPTAŞ ile anlaşma sağladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Güngören’de yapılacak yerinde dönüşüm projesinin temeli yarın atılacak.

Riskli yapılarının dönüşmesini uzun süredir bekleyen Doğakent sitesi hak sahipleri; güvenli, depreme dayanıklı, sosyal tesisleri,  donatı alanları ve kapalı otoparkı olan yeni evlerini teslim alacak. KİPTAŞ’ın yeni projesi 150 konut 14 ticari birim olmak üzere toplam 164 bağımsız birimden oluşacak. 136 konut hak sahiplerine verilirken, geri kalan konutlar aynı projenin finansmanı için kullanılacak.

KİPTAŞ Güngören projesinin temeli yarın atılıyor!

Bu sayede KİPTAŞ yeni yönetimi,  22 Aralık’ta, üçüncü ‘yerinde dönüşüm’ projesinin temelini Güngören’de atacak. KİPTAŞ yeni yönetimi, ‘yerinde dönüşüm’ projesinin ilk ikisini Eyüpsultan ve Bağcılar ilçesinde gerçekleşti. Yeni yönetim toplamda 8 proje geliştirdi. Bunların 4 tanesi sosyal konut, bir tanesi kaynak geliştirme, 3 tanesi de yerinde dönüşüm oldu.

Güngören'de kentsel dönüşüm ile vatandaşlara 3 milyon TL yardım yapılacak!


Geri Dön