09 / 05 / 2024

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 477 bağımsız birimin yıkımı tamamlandı! İşte dev projede son durum!

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 477 bağımsız birimin yıkımı tamamlandı! İşte dev projede son durum!

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 477 bağımsız birimin yıkımı tamamlandı...İşte İstanbulluların merakla beklediği dev projede son durum...



DEV PROJEYE MESA İMZASI

KİPTAŞ'ın merakla beklenen Beşiktaş Karanfilköy projesini Mesa Mesken inşa edecek. Evi olana ev, dükkanı olana dükkan verilecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesinde binin üzerinde konut hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Hak sahipleri ile anlaşmalar tamamlandıktan sonra temelin atılacağı Beşiktaş Karanfilköy KİPTAŞ projesinin ne zaman satışa çıkarılacağı henüz açıklanmadı. Yıkımların yakın zamanda tamamlanması planlanan söz konusu proje için yerinde dönüşüm hedefleniyor. 

KİPTAŞ Karanfilköy projesindeki hak sahiplerine kira yardımı da verilecek. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından yapılan açıklamaya göre konut sahiplerine 6 bin 500 lira, ticari alan sahiplerine ise 8 bin 500 lira kira yardımı verilecek.

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 477 bağımsız birimin yıkımı tamamlandı! İşte dev projede son durum!

2021 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti

25 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Beşiktaş’ta, Etiler’e komşu konumda bulunan ve Karanfilköy adıyla bilinen alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilmişti.

31491 Sayılı Resmi Gazete'deki göre, yaklaşık olarak 185 bin metrekareyi kapsayan söz konusu kentsel dönüşüm kararıyla bölgedeki gecekondular yıkılacağı bildirilirken, bölgede yer alan ve belediyeye devredilen Hazine’ye taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik bir imar planı uygulaması yapılmadan da satılamayacaktı.

Etiler ve Akat mahallelerinin kuzeyinde, TEM Otoyolu’nun kenarında bulunan Beşiktaş Karanfilköy’de 628 bina, 623 konut birimi, 81 işyeri, bir cami, sağlık ocağı ve Beşiktaş Belediyesi’ne ait bir de garaj da bulunuyor.

 

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde son durum ne? İstanbul'un göbeğine 1.000'den fazla yeni konut geliyor!

KİPTAŞ'tan İETT Ayazağa Garajı arazisine 704 konut 334 ofislik yeni proje!

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri'nde teslimler başladı!


Geri Dön