27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları ne zaman sona erecek?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları ne zaman sona erecek?

Ev sahibi olmak isteyenler konut projesi başvurularını araştırmaya başladı. İstanbul Silivri'de inşa edilecek Kiptaş Silivri 4. etap konutlarının başvuruları merak ediliyor. İşte başvuru koşulları ve detaylar...



Silivri Konutları için 4. etap talep toplamaları geçtiğimiz günlerde başladı ve bir süre sonra bitecek. Sözcü'de yer alan habere göre; alt ve orta gelir grubuna sahip vatandaşların konut sahibi olması için uygun fiyatlarla satışa sunulacak  Kiptaş  Silvri Konutlarının 4. Etabına yönelik başvuru tarihleri ve şartlar neler? İşte detaylar...

KİPTAŞ SİLİVRİ 4. ETAP BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Silivri 4. Etap Konutları için Ön Başvuru 31 Mayıs saat 00:00'da başladı ve 21 Haziran 2020 saat 17:00'de bitecek. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru sahibinin T.C. vatandaşı ve reşit olması, kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile başvuru sahibi ve eşinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapılabilir. Ayrıca hak sahibi olacak kişinin veya eşinin daha önce KİPTAŞ'tan konut satın almamış olmalı.

18 yaşını doldurmuş bireylerin, aileleriyle birlikte yaşaması durumunda kendi adına tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bölümün bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) koşulu ile başvuruda bulunabilir. 

Başvuru sahibinin müracaat tarihi itibariyle İstanbul il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması gerekiyor.

Hak sahipliği kurası sonucunda aynı yerde ikamet eden bir ailede birden fazla kişiye hak sahipliği çıkması halinde aile fertlerinden sadece bir kişi ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanabilir. Bu durumda hangi aile ferdinin hak sahibi olacağı kişilerin uzlaşmasına bağlı olup, eğer uzlaşma yapılamazsa aile bireyleri arasında kura çekilir.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

En az %40 engelli vatandaşlar için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen tüm sağlık personeli için (temizlik görevlisi, memur, ambulans şoförü, hasta bakıcı, hemşire, doktor vb.) 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap 25 soruda tüm detaylarıyla!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru şartları 2020!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları başladı!


Geri Dön