Kira

Kira altınla ödenir mi? sorusuna İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama geldi! Kapalıçarşı’da dükkan kiraları 'ALTIN' ile...

Ankara'da bir ev sahibinin kira bedelini 7 gram altın olarak istemesi üzerine sektörde 'kira altınla ödenir m?' sorusunu gündeme getirdi. Milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını merak ederken İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama geldi. 

Ankara'da bir ev sahibi kira sözleşmesinde kira bedelini 7 gram altın olarak belirledi. Bu durum konut sektöründe söylentilere neden olurken Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesine yönelik açıklama geldi.  

Bakanlık kira bedelinin altın cinsinden ödenmeyeceğine dair açıklama yaptı ve açıklamasında  şu ifadelere yer verildi ''sosyal medyada yer alan söz konusu bu haberlerde belirtilmiş olan kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi anılan mevzuata aykırılık oluşturmaktadır. Bu kapsamda, yurttaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için, yukarıda zikredilen mevzuat hükümlerine aykırı işlem tesis edilmemesi önem arz etmektedir." denildi.

Bu açıklamanın ardından altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama geldi. Memiş, 'kira altınla ödenir mi?' sorusunu 'evet ödenir' diyerek Kapalıçarşı'da dükkan kiralarının altın ile ödendiğini açıkladı. Memiş, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şöyle paylaşım yaptı. İşte o paylaşım....

Kira altınla ödenir mi?

İslam MEMİŞ @islammemiss
Evet ödeniyor. Kapalıçarşı’da dükkan kiraları ALTIN ile. Resmiyette TL ile...

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı son noktayı koydu: Altınla kira ödenir mi? 

Ev sahiplerinden yeni talep! Para yerine 7 gram altın istedi!