Ekonomi

'Doların gerçek rakamı ekranlara yansıtılmıyor' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama! Doları olanlar hemen bakın

Dolar kurundaki son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Bu noktada İslam Memiş'ten çarpıcı dolar açıklaması geldi... Doların gerçek değerinde olmadığını söylerken asıl olması gereken fiyatı açıkladı

Piyasa Uzmanı İslam Memiş dolar kuru ile ilgili çarpıcı yorumda bulundu. Doların gerçek değerinde olmadığını söylerken asıl olması gereken fiyatı açıkladı...

Milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler dolar kurunu yakından takip ediyor. ''dolar düşecek mi, yükselecek mi dolar ne olacak? sorularının yanıtlarını merak ediyor. 

DOLARDA SON DURUM NE?

Geçtiğimiz haftalarda BDDK'nın döviz mevduatı oln firmalara getirdiği kredi kısıtlamasından sonra 17,30 seviyesinden 16,60 TL seviyesine düşen dolar kuru bayramdan önce tekrar 17,30 seviyesine yükselmişti.  Bayramda da yükselişine devam eden dolar kuru 17,39 seviyesinden işlem görüyor. 
 

MÜSAADE EDİLMİYOR...

Dolar kurunun gerçek değerinden uzakta olduğunu belirten İslam Memiş dolar kurunun baskı altında olduğunu ve 17,00 TL üzerindeki seviyelere müsaade edilmediğini belirtti.

Peki dolar kuru ne kadar? Dolarda neler oluyor? Dolae yükselecek mi, düşecek mi? İşte tüm merak edilenler...

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ :17,80-18,00 TL

Dolar kurunun şu anda normal şartlarda olması gereken seviyenin 17,80-18,00 lira olduğunu belirten Memiş, "Fakat baskılar nedeniyle gerçek dolar rakamları kur farkına yansımıyor. Bu noktada gelişimleri takip etmeden yatırım yapmak, yatırımcıları zor bir duruma da sokabilir" dedi.

 

Türkiye'de dolar kuruyla birlikte enflasyonun da yükselmekte olduğunu hatırlatan Memiş, "Yüzde 80’e yaklaşan enflasyon oranları nedeniyle doların gerçek rakamından çok uzak olduğunu ve baskılanmaya devam ettiğini belirtmek gerekiyor" dedi.

'Yeni yükseliş gelebilir' diyen ABD’li dev yatırım bankası elinde dolar ve euro olanları bir bir uyardı...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer "dolar 25 lira" deyip tarihi verdi

1 euro 1 dolara eşitlendikten sonra euro kuru bugün kaç TL oldu?