Ekonomi

Kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar oldu? En yüksek kira artış oranı ne kadar?

Kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar oldu? En yüksek kira artış oranı ne kadar? soruları merakla yanıtını arıyor. İşte detaylar!Merakla beklenen eylül ayı enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı

Kira artış oranı Ekim ayında ne kadar olacağı merak ediliyor. Merakla beklenen eylül ayı enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Yıllık enflasyon yüzde 83.45'e yükseldi. Bu bilgi üzerine vatandaşlar kira artış oranında nasıl bir değişikliğin olacağını sorguluyor.

Peki Kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar oldu? En yüksek kira artış oranı ne kadar? İşte merak edilen detaylar…

EV SAHİBİ EN FAZLA YÜZDE KAÇ KİRA ARTIŞI YAPABİLİR?

TBMM Genel Kurulu'nca konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023 yılına kadar bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmeyeceğine dair düzenleme kabul edilmişti.

Bu kanuna göre, konut kiraları bakımından, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline dair anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmemek koşulu ile geçerliliğini koruyacak.

Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması durumunda değişim oranı geçerli olacaktır. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz sayılacak.

EKİM AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Enflasyon rakamlarına göre getirilen üst sınır nedeni ile yüzde 25’ten fazla zam yapılamayacak. Bu doğrultuda bazı kiralarda uygulanabilecek olan örnek tutarlar şöyledir;

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?

Halkbank promosyon ne kadar 2022?