09 / 05 / 2024

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!



Bakan Kurum, konut kira artış sınırını yüzde 25'e kadar düzenleyen ve Temmuz ayında son bulacak olan düzenlemenin uzatılacağını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira fiyatlarının piyasa şartları üstünde olması durumunda vatandaşları korumaya devam edeceklerini dile getirdi.

KONUT KİRA ARTIŞ ORANINI DÜZENLEYEN DÜZENLEMENİN SÜRESİ UZATILDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, kiralık konutlardaki fiyat artışlarına dair  yaptığı açıklamalar ile konut sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar için önem arz ediyor. Bakan Kurum'un ifade ettiği gibi, arz ve talep dengesi, konut fiyatları üstünde önemli bir husustur. Bu noktada TOKİ'nin, deprem riskini yok etmek ve konut sahibi olmayı teşvik etmek amacı ile ürettiği sosyal konutlar, arzın artırılmasına yardımcı olabilir. Buna ek olarak ilk kez ev sahibi olacaklara sunulan kredi olanakları da arzın artırılması için atılan önemli adımlardan bir tanesidir. Bakan Kurum'un açıklamaları, konut sektöründe meydana gelen gelişmeler hakkında fikir sahibi olmak isteyen vatandaşlar için önemli bir kaynak olmaktadır.

Konut kira artışlarının yani oranlarını sınırlayan düzenlemenin geçerliliğinin 2023'ün 7. ayına kadar olduğunu dile getiren Bakan Kurum, bu düzenlemeyi 7. aydan sonra da uzatacaklarını belirtti. Piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama kira artışı söz konusu olduğu zaman ise vatandaşları korumak için gerekli adımları atacaklarını açık bir şekilde belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile beraber konut kira artışları bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçemeyecekti. Bu düzenleme de 2022 Haziran ayında yürürlüğe sokulmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön