26 / 10 / 2024

Kira bedelleri emeklileri çileden çıkarttı: Barınamıyoruz, haberiniz var mı?

Kira bedelleri emeklileri çileden çıkarttı: Barınamıyoruz, haberiniz var mı?

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri emeklileri çileden çıkardı. Kira bedelleri altında ezilen emekliler belediyelerden sosyal konut istedi.




Kira bedelleri milyonlarca kişiyi mağdur etmeye devam ediyor. Yüksek kira bedelleri altında kalan emekliler, belediyelerden sosyal konut istedi. 

EMEKLİLERE ÖZEL SOSYAL KONUT YAPIN!

Mersin’de emekli dernekleri, evi olmayan emeklilerin kira verecek gücünün kalmadığına dikkat çekerek belediyeden emeklilere özel kiralık sosyal konut üretmelerini istedi. 

Artıgerçekte.com'da yer alan habere göre; emekliler yaptıkları eylemde, 'mutfakta yangın var, geçinemiyoruz', 'geçinemiyoruz, ek zam istiyoruz' yazılı pankartlar açıldı.

Kira bedelleri emeklileri çileden çıkarttı: Barınamıyoruz, haberiniz var mı?

KİRALAR EMEKLİLERİN KANAYAN YARASI

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Fatih Kaplan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e bir anımsatmada bulunarak şu iafadeleri kullandı: '' Konutu olmayan üyelerimizin bekleyecek zamanı kalmadı.

Birçok üyemiz artık kira ödeyemeyecek duruma geldiği için sığıntı durumunda. Bu Mersin’in kanayan yarasıdır. Merkezi iktidarın, bir yandan ekonomik krizin yükünü emeklilere yıkarken bir yandan da tasarruf tedbirleri altında belediyelerin elini kolunu bağlamak istediğinin farkındayız.

Belediyelerin kamucu, toplumcu projeler yapmasını engellemek halkın iradesini yok saymaktır. Buna izin veremeyiz. Biz emekliler belediye konutlarının bitirilmesi için bilgi ve tecrübemizle her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

BARINAMAMIYORUZ....

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt da "2024 Emekliler Yılı'nda, yoksulluğumuz günden güne artıyor. Geçinemiyoruz. Aylıklar kiraya yetmiyor. Barınamıyoruz. . Çarşıda, pazarda zamsız gün yok. Market vitrinleri seyirlik oldu. Elektrik ve doğal gaz faturaları ateş pahası. Hanemize ateş düştü. Haberiniz var mı?” diye sitem etti.

EMEKLİLER EK ZAM İSTEDİ

ürkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi ile 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi ortak bir eylem yaparak emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına ve kira sorununa dikkat çekti. Eylemde, 'mutfakta yangın var, geçinemiyoruz', 'geçinemiyoruz, ek zam istiyoruz' yazılı pankartlar açıldı.

Konut piyasasında rüzgar tersine döndü! Kiralar düşüyor!

Uzmanı açıkladı! Kira davalarında fahiş talepler dikkat çekiyor

Geri Dön