28 / 04 / 2024

Kira desteğini kimler alabilir? Kaç TL kira desteği veriliyor?

Kira desteğini kimler alabilir? Kaç TL kira desteği veriliyor?

Kiraların astronomik artması nedeniyle pek çok vatandaş kira parasını denkleştirmekte güçlük yaşıyor. Devletin zor durumdaki vatandaşlara yaptığı destek ödemelerinden kira  desteğine kimler başvurabilir? Ne kadar kira yardımı yapılıyor?



Zor durumdaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan kira desteği ödemelerinden şartları yerine getiren herkes faydalanabiliyor. Peki nasıl başvuru yapılır? Kira destek ödemesi almak için nereye başvurulur?

Faturalarını ödemekte bile zorlanan milyonlarca vatandaş için sevindirici haber geldi.  İhtiyaç sahibi olan hanelere yönelik, devlet çeşitli alanlarda destek ödemelerine devam ediyor.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle yapılan destek ödemelerinden biri olan kira desteği, şartları sağlayan herkese ödeniyor.

 Kira desteğini kimler alabilir? Kaç TL kira desteği veriliyor?

Peki kira desteği 2023 yılında kaç TL oldu? Kimler kira desteğinden yararlanabilir?

Kira destek ödemesinin miktarı 2023 yılında asgari ücrete gelen zamla birlikte güncellendi.  2023 yılında kira desteği  1.250 lira olarak ödeniyor.

Peki kira desteği almak için nereye başvurulur? Kimler kira desteği alabilir?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön