28 / 04 / 2024

Kira fiyatları vatandaşı neredeyse sokağa mahkum edecek! 3 yıl önce 4 bin 500 TL olan kira şimdi 65 bin TL oldu!

Kira fiyatları vatandaşı neredeyse sokağa mahkum edecek! 3 yıl önce 4 bin 500 TL olan kira şimdi 65 bin TL oldu!

Gazeteci Bilgin Gökberk, bir arkadaşının Kalamış'taki sokak arasında tuttuğu bir ev için 3 yıl önce 4 bin 500 TL kira verirken, ev sahibinin şimdi kendisinden 65 bin lira istediğini anlattı. İşte o paylaşım...



Gazeteci Bilgin Gökberk, Kalamış'ta sokak arasındaki 2+1 bir ev için 3 yıl önce 4 bin 500 lira kira verirken, ev sahibin şimdi kendisinden 65 bin lira istediğini anlattı. Sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımın altna onlarca yorum gelirken, kira fiyatlarındaki artış bir kez daha gözler önüne serildi. İşte Gazeteci Bilgin Gökberk'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...


Bilgin Gökberk @bilgingokberk
Kalamış’ta sokak arasında sıradan 2+1 daireye 3 yıl önce 4.500 lira kira veren bir arkadaşımız şimdi 26.000 lira  veriyor , ev sahibi 65.000 istiyor..
aynı apartmanda 11 daire ev sahipleriyle mahkemelik olmuş !

10 binlerce 100 binlerce böyle dava  var..
Mehmet Şimşek çok profesyonel çok rahat  ,halâ  ‘2026 da enflasyon düşer’ diyebiliyor!
2-3 yıl içinde herkes sokakta yatar bu gidişle..

beslenme  ve barınma  en temel insan haklarındandır..
ve direkt iktidarı bağlar !

Loya @Loya704 adlı takipçi  ''İşte bu durumda asgari ücret ya da emekli maaşı ile geçinen ve hala itibardan tasarruf olmaz hükümeti destekliyorum diyenlere şaşırıyorum. Nasıl hayatta kalıyorlar,aldıkları maaş 4-5 kerelik market alışverişi demek! Kısacası açlar ve halâ nasıl isyan etmiyorlar?'' diyerek tepki gösterdi. 

Sadettin Çiçek @sadiflwr 'ise 'Acaba bu emlak fiyatları ve buna bağlı kiralar birdenbire 3 yıl içinde nasıl buralara geldi. en can alıcı soru bu. Bu çılgınca artış nasıl duracak ya da duracak mı konusunda kafa yormadan ve nedenleri ortaya koymadan tek haneli enflasyonu konuşmak inandırıcı mı?'' sorusunu sordu.

Seco@dikardicardi41 adlı takipçi ise kendi başından geçen bir olayı şöyl anlattı : ''abi babaannem 6400 TL dedemden kalan maaşı alıyor.
6 ay önce 1750 veriyorduk 3500 çıkardık kirayı.
şimdide ocaktan itibaren 8000 TL vericek siniz diyor İzmit de 10000 den aşağı ev yok.
babaanneme ben bakıyorum artık evden çıkıcaz kavga etmek istemiyorum çıkıcaz bu nedir şimdi?'' dedi.


erdinc yalcin @erdyal59 ''Beylikdüzü Büyükşehir'de 70 m2'lik küçük bir dairede 1500 TL'ye oturuyordum. İki yıl önce ev sahibi yüzde 100 zam istedi, taşındım. Şimdi aynı tür evlerin kirası 12-13 bin lira olmuş.

T. Mehmet Sungurlu ''Büyük şehirlerde gelire göre, “zone” sistemi başlatıldı. Bir çok sakin uzun yıllar boyunca yaşadığı semtleri terk ediyor. Kapitalizmin en vahşi uygulandığı ülkelerden birisiyiz. Gelirinize göre beslenme, barınma, eğitim, sağlık , güvenlik hizmeti alacağız. İnsanlıktan çıkıyoruz!'' diyerek tepki gösterdi.

 

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

2023'te en çok 'fahiş kira' şikayet edildi!

Geri Dön