02 / 05 / 2024

Kira fiyatlarında müjdeli haber! Ev sahipleri artık Türk kiracı istiyor! Eski günlere geri dönüyoruz

Kira fiyatlarında müjdeli haber! Ev sahipleri artık Türk kiracı istiyor! Eski günlere geri dönüyoruz

Kirayı zamanında alamayan ev sahipleri zorla da olsa fiyatları indirmeye başladı. Antalya'da yabancı kişilere yüksek fiyatlar ile verilen kiralık evlerde ödeme sorununun yaşanması ev sahiplerini tedirgin etti. Bu ise kiraların düşmesine sebep oldu. İşte detaylar…



SIKINTIYA DÜŞTÜLER

Yeni Şafak’ın haberine göre; İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev sahiplerinin yüksek kiraların ödenebilir şekilde olmadığını ve bunun uzun vadede kendilerini de sıkıntıya soktuğunu gördüklerini ifade etti. Başkan Aşa, “Ev sahipleri öyle rakam talebinde bulunuyorlar ki bu ücretler kesinlikle ödenebilir şekilde değil. Bunun durumun doğru olmadığını anlayan ev sahipleri kira fiyatlarını indirmeye başladı. Yalnız Antalya ve İstanbul genelinde söylemiyorum. Kira rakamları tüm ülkede düşüşe geçecek. İnsanlarda bunun beklentisini oluşmaya sebep oldu. Mal sahipleri de durumu anladı ve kiralarda sürdürülebilirlik için rakamları aşağı indirdi” şeklinde konuştu.

ÖDENEBİLİR RAKAMLAR İSTEYİN

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan ise İstanbul’da konuta çok fazla talebin olduğunu ve öğrencilerin gelmesi ile birlikte eylül ayında talebin yeniden yükseleceğini bildirdi. Antalya’da emlak sektöründe gelişen sıkıntıların turizm kenti olması sebebi ile ve İstanbul’un bu konuda daha düzenli bir il olduğunu söyleyen Özcan, “İstanbul’da da fahiş meblağlı kira kontratlarının ödenemediğini, birçok problemlerin geliştiğini hukukçu arkadaşlardan öğreniyoruz. Yüksek bedelli kiraların yerine, kiracılardan daha sürdürülebilir ve ödenebilir şekillerde rakamlar istenmeli. Bu şekilde karşılıklı istikrar olabilir. Hem ev sahipleri hem de kiracılar mağdur olmaz” ifadelerini kullandı.

Kira fiyatlarında müjdeli haber! Ev sahipleri artık Türk kiracı istiyor! Eski günlere geri dönüyoruz

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.16'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıtta son dakika indirimi! Motorine indirim geldi! BP, Opet, Total, Shell 10 Ağustos akaryakıt fiyatları

Dolar 70 lira olacak! Ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi! Yatırımcılar ve vatandaşlar tedirgin

Listelerin 1 numarası Hyundai Tucson'un ağustos ayı fiyatları belli oldu! İşte 9 Ağustos 2022 fiyat listesi!


Geri Dön