27 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi internetten ödenir mi?

Kira gelir vergisi internetten ödenir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemeleri, ikametgah adreslerinin bağlı olduğu vergi dairesinde yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi internetten ödenir mi?



Kira gelir vergisi internetten ödenir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Beyanname sınırının üstünde gelir elde edenlerin, yılda iki eşit taksit halinde kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor.


Kira gelir vergisi taksitleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Buna göre bu ay içerisinde vergü mükelleflerinin ikinci taksit borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi internetten ödenebilir mi?


Vergi ödemeleri, ikametgah adreslerinin bağlı olduğu vergi dairesinde yapılıyor. Yurtdışında ikamet edenler, kira gelirinin elde edildiği gayrimenkulün adresinin bağlı olduğu vergi dairesine elden veya internet üzerinden beyannamelerini gönderebiliyor. 


Kira gelir vergisi mükellefleri intvd.gib.gov.tr/kirabeyan adresine giriş yaparak buradan ne kadar vergi ödeyeceklerini hesaplayabiliyor; önceden hazırlanmış kira vergisi beyannamesini doldurarak, beyanda buluabiliyor.


Kira vergisi vergi daireleri dışında, yetkili bankalar aracılığı ile de ödenebiliyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde anlaşmalı olan bankalar aşağıda yer alıyor:


AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) **

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. (*)


(*) Bu bankalarda Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik İdari Para Cezası, Geçiş Ücreti ve İdari Para cezasına ilişkin olarak Kredi kartı ile tahsilat yapılabilmektedir. 


Başkanlığımız İnternet Vergi Dairesinden de Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası haricinde diğer (*) bankaların kredi kartları ile tahsilat yapılabilmektedir. Ayrıca, Gayri Menkul Sermaye İradına ilişkin olarak Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Finansbank, HSBC Bankası dahil olmak üzere bu bankaların Kredi Kartları ile tahsilat yapılabilmektedir.


(**) PTT işyerlerince sadece Trafik İdari Para Cezası, Geçiş Ücreti ve İdari Para Cezası tahsilatı yapılmaktadır.


Kira gelir vergisi 2014 son ödeme tarihi!



Geri Dön