29 / 04 / 2024

Kira geliri beyanname verme süresi kaç gün uzatıldı?

Kira geliri beyanname verme süresi kaç gün uzatıldı?

Yıllık beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyordu. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu süre uzatıldı. Peki, kira geliri beyanname verme süresi kaç gün uzatıldı?



Kira geliri beyanname verme süresi kaç gün uzatıldı?

2014 yılı içerisinde elde ettiği kira geliri için vergi mükellefi olan ev ve işyeri sahipleri vergi borcunu 2 eşit taksit halinde ödeyebiliyor.


Mart ve Temmuz aylarında ödenebilen kira gelir vergisinde beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyordu. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu süre uzatıldı. Peki, kira geliri beyanname verme süresi kaç gün uzatıldı?


Gelir İdaresi Başkanlığı, 2014 takvim yılına ait yıllık kira geliri beyanname süresini 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzattı.


Yapılan açıklama:

"25 Mart 2015 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2014 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır. 


Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkündür."


Bu açıklamaya göre vergi mükelleflerinin önünde beyanname ve vergi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor. Henüz beyan vermeyen mükelleflerin ayın 31'ine kadar beyan vererek ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Vergi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.


Yıllık beyannamede indirilecek giderler!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön