29 / 04 / 2024

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!



KİRA GELİR VERGİSİ NASIL ÖDENİYOR? 

Ayşe Köseyener, konuya ilişkin açıklamasında "Kira geliri elde edenler, gelir beyannamelerini, ikametgâhlarının bulunduğu bölgedeki vergi dairesine giderek verebilir ya da e-Devlet sistemi aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sayfasından‘Hazır Beyan Sistemi’ üzerinden beyannamelerini doldurarak gönderebilirler" ifadelerine yer verdi ve gelir vergisinin de Mart ile Temmuz aylarında iki eşit taksit halinde ödendiğinin altını çizdi. 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart a kadar ödemeyene cezası var! 

ÖDEMEYENE CEZA VAR 

Ankara Barosu avukatı Ayşe Köseyener, kira geliri vergisi beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde istisnai tutarın ortadan kalktığını belirterek, bu tutarın da vergi matrahına dahil edileceğini dile getirdi. 

Ayşe Köseyener, konuya ilişkin "Bu tutar da vergi matrahına dahil edilir. Beyan edilmeyen veya eksik beyan edilen gelir üzerinden verginin bir katı tutarında ceza kesilir. Aylık gecikme faizi hesaplanır" açıklamasında bulundu. 

Amme Alacakları için Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden belirlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde, 6183 sayılı Kanun’da bulunan gecikme zammı oranı yüzde 2.5 şeklinde belirlendi. Bu zam her ay için ayrı ayrı olacak şekilde hesaplanıyor. 

Deprem sonrası kiralık konut fiyatları resmen fırladı! Bir tarafta evini ücretsiz açanlar, diğer tarafta fırsatçılar... 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar hemen bakın! Hesaplara tam bu kadar yatıyor! SED ödemesine zam geldi mi?

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı!3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alınacak!

 


Geri Dön