30 / 04 / 2024

Kira kontratları sigara yasağını bekliyor

Kira kontratları sigara yasağını bekliyor

Restoran ve barlarda sigara yasağına 1 hafta kala işletmeler kira kontratlarını beklemeye aldı, cirodaki değişime göre kilit vurup vurmayacaklarına karar verecekler



Kafe, lokanta ve barlarda 19 Temmuz'dan itibaren başlayacak sigara yasağı işletmelere kira kontratlarını beklemeye aldırdı. Krizle birlikte yeme - içme sektöründeki ciroların yüzde 20 - 30 seviyelerinde erimesinin ardından sigara yasağının da müşteri sayısını olumsuz etkileyeceğini hesaplayan işletmeler önlerini görmek istiyor.

Türkiye'nin en büyük eğlence merkezlerinin başında gelen Beyoğlu'nu Güzelleştirme ve Koruma Derneği'nin Başkanı Nizam Hışım, Beyoğlu'nda 2 bini ruhsatlı, 1000 kadarı da ruhsatsız olmak üzere toplam 3 bin yeme - içme işletmesi olduğunu hatırlatarak, "Bu mekanların hepsinde çekinceler, endişeler var" dedi. Sigara yasağını desteklediklerini vurgulayan Hışım, "Ancak yasağın işletmelerin cirolarına bir etki yapacağı kesin. O yüzden işletmeler kira kontratlarını bekletiyor, önce sigara yasağının nasıl uygulandığını ve para musluğunu nasıl kıstığını görmek istiyorlar" dedi.

'Cin fikirler çıkabilir'
Bu sonuca göre mekanların bazılarının kapılarına kilit vurabileceğini dile getiren Hışım, işletmelerin yasağı delmeden çözüm bulup bulamayacakları konusunda ise "Burası Türkiye. İşletmelerden bazıları mutlaka cin fikirlerle ortaya çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Hışım, hem yaz mevsimi olmasının hem de ramazan ile müşteri sayısındaki azalmanın etkisiyle birlikte sigara yasağının yumuşak bir geçiş için uygun ortam bulacağını vurguladı.

Meltem ERSOY/Gazete Habertürk


Geri Dön