30 / 04 / 2024

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

Kon Yapı CEO’su Berna Mun yaptığı açıklamada kiralık konutların karaborsaya düştüğünü kaydederek, kiracı ile uğraşmak ev sahiplerinin evlerini satmayı tercih ettiğini belirtti.



Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) merakla beklenen gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre, 2022'de fertlerin yüzde 56,7'si kendi konutunda oturuyor; yüzde 27,2'lik kısmı da kiracı konumunda. Aktarılan detaylara göre, lojmanda oturanların oranı yüzde 1,1 şeklinde olurken, kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı da yüzde 15,1 şeklinde gerçekleşti.

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

Konut satışları düşüş trendinde

Verilen detaylara göre, Türkiye genelinde konut satışları Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44,4 azaldı ve 83 bin 636 şeklinde oldu. İzmir merkezli markalı konut şirketi Kon Yapı’nın CEO’su Berna Mun, konut sektöründeki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yine verilen detaylara göre, Kon Yapı’nın CEO’su Berna Mun, kiralık konutların karaborsaya düştüğünü kaydederek, kiracı ile uğraşmak ev sahiplerinin evlerini satmayı tercih ettiğini belirtti.

Yaptığı açıklamada İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerde uygun fiyata kiralık konut bulmanın neredeyse imkansız duruma geldiğini kaydeden Kon Yapı CEO’su Berna Mun, “Kiralık konut talepleri çok fazla ama neredeyse kiralık konut yok. Bazı kentlerde paranız olsa bile kiralık konut bulamıyorsunuz” diye konuştu.


Geri Dön