16 / 05 / 2024

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

Kon Yapı CEO’su Berna Mun yaptığı açıklamada kiralık konutların karaborsaya düştüğünü kaydederek, kiracı ile uğraşmak ev sahiplerinin evlerini satmayı tercih ettiğini belirtti.



Yaptığı açıklamada İzmir, Muğla ve Antalya gibi tatil bölgelerinde yabancıların yerleşimlerinin son senelerde arttığına değinen Kon Yapı’nın CEO’su Berna Mun, “Söz konusu bu durum bu bölgelerde kiralık konuy talebini artırdı. Kiralık konut fiyatları da belirsiz biçimde artmayı sürdürüyor. Artık konut sahipleri evlerini kiraya vermek için kriterler belirlemeye başladı. Konutu kiralayacak olan kişinin işinden memleketine, gelirinden evde kalacak kişi sayısına kadar birçok kriter var” dedi.

“Büyükşehirlerde kiralık evler karaborsaya düştü”

Yaptığı açıklamada kiralık konut talebindeki artışa rağmen birçok satılık konut bulunduğuna değinen Kon Yapı’nın CEO’su Berna Mun, son aylarda konut sahipleri ile kiracılar arasında ortaya çıkan anlaşmazlıklarla da ilgili olarak şunları kaydetti: “Söz konusu bu anlaşmazlıklar konut sahiplerini evlerini satmaya yönlendirebiliyor. Kiracı ile uğraşmak istemeyen bazı konut sahipleri konutlarını  satarak daha farklı alanlarda yatırım yapmayı tercih edebiliyor. Böylelikle satılık konut sayısını artıyor. Kira fiyatlarına getirilen yüzde 25’lik sınırlama, kiracılara tanınan yasal haklar ve bazı kiracıların bu hakları suistimal etmesi nedeniyle özellikle büyükşehirlerde kiralık konutlar karaborsaya düştü diyebiliriz”

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

“Türkiye genelinde satılık konut arzı 900 bin adede yaklaştı”

Kon Yapı CEO’su Berna Mun açıklamasında satılık konutların sayısında da her geçen ay artış olduğuna değinerek, “Sektörden elde etmiş olduğumu detaylara göre, Türkiye genelinde satılık konut arzı 900 bin adede yaklaştı. İzmir’de yaklaşık olarak 70 bin satılık konut bulunuyor. Bununla beraber kiralık konut arayanların sayısının arttığını görüyoruz. Burada bir denge kurulması da gerekiyor. Ekonomik gelişmeler kiralık ve satılık konut arz-talep dengelerini bozdu. Sektör ve otoriteler bu dengeyi kurabilirsek hem kira fiyatları hem de satılık konut adedi azalacaktır” dedi.

“Markalı konutlarda kur bazlı fırsat oluştu”

Berna Mun açıklamasında markalı konut sektöründe de döviz kuru bazında önemli bir fırsat oluştuğuna değindi. Bu durumun yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını dile getiren Yun, Kon Yapı olarak Ege Bölgesi’nde markalı konut projelerinde öncü markalardan olduklarına değindi. Didim Akbük Koyunda yapımına başladıkları Kon Mirando’ya da değinen Berna Mun, “Manzarası, konumu ve sosyal donatı alanları ile ailelere huzurlu bir ortam sunan Kon Mirando 9 bin 500 metrekare kayalık alanda yükseliyor. Site, 4 blok ve 91 adet daireden meydana geliyor; 3 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 1 oda 1 salon daire seçenekleri sunuyoruz” sözlerini aktardı.

 

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı!

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artış tam gaz! En çok artış yaşanan iller hangileri? 


Geri Dön