28 / 04 / 2024

Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı!

Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı!

Büyükşehirlerdeki konut maliyetlerinin artmasıyla beraber gayrimenkul yatırımcıları da rotasını Tiny House’lara çevirdi. Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı...



Son dönemlerde Türkiye'deki konut fiyatlarının hızla artmasıyla beraber satışlar da düşmeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın nisan ayında yayımlamış olduğu son veriler, konut fiyat endeksinin bir önceki senenin aynı dönemine göre reel bazda yüzde 53 arttığına işaret ediyor. 

Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı!

Verilen detaylar göre buna bağlı şekilde Türkiye İstatistik Kurumu’nun bu yılın Haziran ayına ilişkin açıklamış olduğu istatistikler de konut satışının 2023 yılında ilk 7 ayında geçen seneye kıyasla yüzde 22,1 azaldığını ortaya çıkarıyor. Beyaz Group İnşaat ve Atlas Gayrimenkul ise tiny house yaşam köyü projeleri Bahçeköy Plus (Bahçeköy Akmeşe) ile gayrimenkul yatırımcılarına alternatif çözümler sunuyor. Paylaşılan detaylar göre, vatandaşlar, uygun fiyatlara satın aldıkları arsaların üzerine yerleştirebilecekleri ruhsatlı ve plakalı tiny house’lar ile hem doğayla iç içe yaşayabiliyor hem de yatırımlarından daha fazla kâr elde ediyor.

“Tiny house’lara talep yaklaşık yüzde 80 arttı”

Beyaz Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aslan Özkan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Tiny House’ların son dönemlerde konut fiyatlarının yükselmesiyle beraber yatırımcıların gözdesi olduğunu ve taleplerin geçen seneden bu yana yüzde 75 ila yüzde 80 artış gösterdiğini söyledi. 


Geri Dön