01 / 05 / 2024

Özel ders fiyatları yüzde 80 arttı!

Özel ders fiyatları yüzde 80 arttı!

İnternet servis platformu Armut.com; Ankara, İstanbul ve İzmir’de özel ders fiyatları değerlendirerek, fiyatların geçen yılın Eylül ayına oranla ortalama yüzde 80 arttığını bildirdi.



Armut.com yeni eğitim dönemi başlangıcında Rusçadan Fransızcaya matematikten kimya dersine kadar ayrı 40 özel derse gelen özel ders taleplerini yorumladı. Verilerine göre İngilizce özel ders, en çok talep edilen dersler arasında birinci sırada yer alırkan matematik dersininde büyük ilgi gördüğü belirtildi.

İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de özel ders ücretlerine bakıldığında ise ücretler geçen yılın Eylül ayına göre ortalama yüzde 80 artış göstermekte. Dil kategorisinde üç büyük ilin toplamında İspanyolca özel ders fiyatları yüzde ikiyüz seksen beş artış ortalaması ile en başı çekerken okula yardımcı derslerde ise kimya özel ders fiyatı yüzde yüz yirmi sekiz artış ile geçen seneden bu seneye yüzdelik artışın en çok yaşandığı özel ders olduğu kaydedildi.

Dunya.com'da yer alan habere göre; Yeni eğitim dönemi öncesinde 40 ayrı özel ders talebine ait verileri paylaşılırken,tüm Türkiye’den gelen toplamda 20 binin üzerinde talebin incelenmesi ile bir takım veriler elde edildi.

İNGİLİZCEYE TALEP YOĞUN

Matematikten kimyaya, Fransızcadan Rusçaya, 40 farklı okula yardımcı özel derse gelen talepleri değerlendiren Armut’un verilerine göre İngilizce dersi, en çok talep gören ders konumunda. Yüzyüze İngilizce özel ders almak isteyen kişilerin talep sayısı dört bin yirmi iki seviyesine çıkarken İngilizce’yi online öğrenmek isteyenlerin sayısı ise iki bin beş yüz on seviyelerine çıkıyor.

Özel ders fiyatları yüzde 80 arttı!

MATEMATİK İKİNCİ SIRADA

İngilizce dersinden sonra en çok destek alınmak istenen ders ise matematik. İlkokul matematik ders istekleri, geçen yıl Eylül ayı ortalamasına göre yüzde 17 artarken ortaokul matematik dersine olan ilgide yüzde 50 artmış oldu. Bu durumda matematiğe artan talebi, dersin tüm seviyelerinde görmek mümküm oluyor. Online LGS matematik özel ders talebi yüzde 30 artarken en çok artış KPSS matematik özel ders taleplerinde olmuş. KPSS matematik özel ders talebinde bu yıl yüzde 105 artış var.

HIZLI OKUMA EN PAHALI DERS

3 büyük ilin ortalaması alınarak hesaplanan verilere göre hızlı okuma, en pahalı özel derslerde 1.172 Türk Lirası ile listenin ilk sırasında yer alıyor. İkinci sırada 649 Türk Lirası ile İspanyolca özel dersi, üçüncü sırada 523 TL ortalama ile fizik özel dersi yer alıyor. 40 ayrı özel ders kategorisinin içerisinden bütçeye en uygun özel ders ise 254 Türk Lirası ortalama ile excel dersi oluyor.

 

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde flaş gelişme! Ek ders ücretlerine dev zam geldi! Ek ders ücreti kaç TL 2023? 

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!


Geri Dön