Kira

Kira ödemelerinde '500 TL' detayı! Kiracılar aman dikkat! Bunu yapmayanlara yüzde 5 ceza kesilecek!

Konut olarak kullanılan gayrimenkuller için kiracıların aylık 500 TL ve üzerindeki kira ödemelerini banka ve postaneye yatırmaları gerekiyor. Bu zorunluğuluğa uymayanlara kira bedeli üzerinden ayrı ayrı yüzde 5 oranında ceza kesilecek. İşte detaylar...

Kira ödemelerinde kiracıların dikkat etmesi gereken bazı hususlar yer alıyor.  İkametgah (Konut) olarak kullanılan Gayrimenkuller için Kiracıların aylık 500 TL’nın ve üzerindeki kira ödemelerini Banka veya postaneye yatırılması zorunlu. 

Bu zorunluluğa uymayanları kira bedeli üzerinden ayrı ayrı yüzde 5 oranında Özel usulsüzlük cezası kesilecektir. Kesilecek özel usulsüzlük cezasının alt limit uygulaması yapılacak. 

Mali Müşavir Yahya Murat sosyal medya hesabından 'kira ödemelerindeki bu detayı hatırlattı ve kiracıları uyardı.

Murat, Kiracıların aylık 500 TL’nin ve üzerindeki kira ödemeleri Banka veya Postaneye zorunlu olarak yatırmaları gerektiğine dikkat çekti. Bu zorunluluğa uymayanların kira bedeli üzerinden ayrı ayrı yüzde  5 oranında özel usulsüzlük cezası kesileceğini söyleyerek uyardı. İşte Yahya Murat'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o açıklama... 

Yahya Murat @mmyahyamurat

İkametgah (Konut) olarak kullanılan gayrimenkuller için Kiracıların aylık 500 TL’nin ve üzerindeki kira ödemeleri Banka veya Postaneye yatırılacaktır. Bu zorunluluğa uymayanları kira bedeli üzerinden ayrı ayrı % 5 oranında özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

Barınma krizi ‘aileye kira’ devrini bitirdi! Ev sahipleri yüksek gelirlileri seçiyorlar!

Ortalama kira ödemeleri iş yerlerinde yüzde 100, konutlarda yüzde 96 arttı!

Kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal süreye uyulmaması kiracılı ev alımlarını durdurdu!