27 / 04 / 2024

Kira protestosu markalara Bursa Marka AVM'de kepenk indirtti!

Kira protestosu markalara Bursa Marka AVM'de kepenk indirtti!

Yüksek kirayı protesto eden bir grup marka, Bursa’da bulunan Marka AVM’de kepenk indirme eylemi yaptı.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘dövizle kiralamaya sınırlama için yasal düzenleme hazırlığı yapılıyor’ açıklamasının yankıları sürerken, yüksek kirayı protesto eden bir grup marka, Bursa’da bulunan Marka AVM’de kepenk indirme eylemi yaptı.

Yaklaşık 35 mağazanın kepenk indirdiği eylem konusunda markalar adına  yapılan yazılı açıklamada, ‘yüksek kira’ sorununa 20 Eylül’e kadar çözüm bulunamaması halinde Marka AVM’den tamamen çıkacakları belirtildi. Markalar adına avukatları tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bursa  Marka AVM kiracı perakende işletmelerinden AVM’de artan kira – ciro oranları sebebi ile 25 marka adına müvekkillerimizin şikayetlerini ortak bir zeminde ve sektöre yakışır bir şekilde çözüme kavuşturmak  arzusu ile yatırımcı tarafa bir yazılı bildirim göndermiştik. Ancak yatırımcı taraftan olumlu bir dönüş alınamamış olması sebebi ile söz konusu markalarımız müşterilerinin affına sığınarak 31 Ağustos 2018 tarihinde  bir günlüğüne mağazalarını açmama kararı almışlardır.

20 Eylül 2018 tarihine kadar taraflarca yazılı mutabakat sağlanamadığı takdirde söz konusu perakende işletmeler daha fazla zarara uğramamak adına hiç istememelerine rağmen Bursa Marka AVM’den çıkmak durumunda kalacaklardır.”

 

Kira protestosu markalara Bursa Marka AVM de kepenk indirtti!

 


Geri Dön