Kira

Kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken çok gizli sırlar: Kiracılar ve ev sahipleri için hayati ipuçları!

Avukat Ali Alper Tüfekçi, kiracıların ve ev sahiplerinin bilinçli olmasının kira sürecini uyumlu hale getireceğini vurguluyor. İşte ayrıntılar...Hemen tıklayın... Ancak, bu sözleşmenin yazılı şekil şartına bağlı olmaması, kiracılar ve ev sahipleri için bazı önemli hususları beraberinde getiriyor

Bir kira sözleşmesi, kiracının belirli bir mülkte oturmayı kabul ettiği ve karşılığında belirlenen kira bedelini ödemeyi taahhüt ettiği yazılı veya sözlü bir anlaşmadır. Ancak, bu sözleşmenin yazılı şekil şartına bağlı olmaması, kiracılar ve ev sahipleri için bazı önemli hususları beraberinde getiriyor.

Aydinlik.com.tr'den Tolga Şen'in haberine göre; konuyla ilgili konuşan Avukat Ali Alper Tüfekçi kiracıların ve ev sahiplerinin haklarını bilmelerinin kira sürecinin uyumlu bir şekilde geçirilmesini sağlayacağını belirtiyor. Tüfekçi, kiracıların ve ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken noktalara da değindi.

Tüfekçi, öncelikle taraflar arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmasının önemini vurguluyor. Bu sözleşmenin yanı sıra, TEFE-TÜFE zammını da ek bir kira sözleşmesiyle bağlamak gerektiğini ifade ediyor. Böylelikle, kira artışlarıyla ilgili anlaşmazlıkların önüne geçilebileceğini belirtiyor.

Ayrıca, kira bedelinin ödeme şekli konusunda da dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Tüfekçi, kiracıların ödeme karşılığında elden para vermek istediklerinde, tarafların imzaladığı yazılı bir belge alınmasının önemli olduğunu söylüyor. Bu belge, kiracıların ileride yaşayabileceği sorunların önüne geçmek adına büyük önem taşıyor.

 

Tüfekçi ayrıca, kira gelirlerinin bankaya yatırılmasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunuyor. Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan bir tebliğe göre, 500 TL'nin üzerindeki kira gelirlerinin bankaya yatırılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kuralın titizlikle uygulanması gerektiğinin altını çiziyor.

Kiracıların tahliye edilmesi durumunda da haklarının korunması gerektiğini belirten Tüfekçi, ev sahiplerinin kendi ihtiyaçlarını öne sürerek kiracıyı tahliye etmek istemesi halinde bunun mahkeme karşısında kanıtlanması gerektiğini ifade ediyor. Kiracıların da kira sözleşmesinin bitiminden en az 15 gün önce yazılı olarak ihtar göndererek evden çıkabileceklerini belirtiyor.

Tüfekçi ayrıca, kira sözleşmesinin feshi konusunda da bilgiler veriyor. Kiracıların dava yoluyla tahliye edilebilmeleri için kanunda belirtilen tahliye sebeplerinin gerçekleşmesi gerektiğini söylüyor. Kiraya verenin konut veya iş yeri ihtiyacı, yeni malik ihtiyacı, yeniden inşa veya imar gibi sebeplerle tahliye davası açılabileceğini belirtiyor.

Dolar 6 aydan kısa sürede 30 TL olacak! Duyan şok geçirdi! Hemen siz de tıklayıp öğrenin!
VakıfBank, evlerin ısı yalıtımını destekleyen kredi kampanyası başlattı!
İş Bankası'ndan müjde! Başvurana 'Anında Bayram Kredisi' verilecek!
Teknosa'dan karne müjdesi! Elektrikli scooterlarda inanılmaz fiyatlar ve indirim fırsatı başladı!