30 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?

Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?

Kira sözleşmesi, kullandırma amacını taşıyan sözleşmelerin başında geliyor. Bununla mal sahibi, bir bedel ile malın kullanılmasına izin vermiş oluyor. Peki, Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?



Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Kira sözleşmelerinde gayrimenkul hakkında genel bilgiler, kira bedeli, kira süresi ve bitiş tarihi,evin adresi, cinsi,kiralayanın hakkında bilgiler,kiranın başlama ve bitiş tarihi,akdin süresi, yıllık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kira kullanım şeklinin açıkça belirtilmesi gerekiyor.


Kiracının daire üzerinde yükümlü olduğu alanlar, ödemesi gereken ücret bedelleri, taşınmazın bağımsız alanları üzerindeki hakları kira sözleşmesinde belirtilmiş olması gerekiyor.  Kiranın başladığı tarih ve eğer süreli bir sözleşme ise, ne zaman son bulacağı gibi hususların net olarka belirtilmesi gerekiyor. Böyle net bir şekilde belirtilen maddeler, ileride çıkabilecek problemlerin önüne geçiyor.


Kira sözleşmesi imzalanırken, ödenen nakit paranın sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Böylece ne zaman ne kadar para verildiği de kayda alınmış oluyor. Varsa kefile ilişkin bilgilerin de kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor. Zorunlu olmamakla birlikte kira sözleşmelerinin noterde yapılması gerekiyor.


Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?

Kira sözleşmesi kira bitiş tarihinde eğer ihtar gönderilmezse yenileniyor. Kira sözleşmesinin tekrarlanmamasını isteyen kişiler 15 gün önceden ev sahibine ihtar çekmesi gerekiyor. İhtar çekilmezse kira sözleşmesi yenileniyor.


Kira sözleşmesi nerede onaylatılır?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön