Kira

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının devam etmeyeceğini açıklamıştı. Kiralarda yeni dönem pazartesiden itibaren başlıyor. Milyonların gözü yeni kira bedellerinde. Yeni kira zamları eskisi gibi yıllık enflasyon ortalamasına (TÜFE) göre belirlenecek.

2 yıldır uygulanan kiralara yüzde 25 artış sınırı bir çok ev sahibini mağdur etti. Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim bu dönemde hat safhaya ulaştı. Ev sahipleri ve kiracılar yeni dönemi merakla bekliyor.

Hem ev sahibi hem de kiracıları ilgilendiren kira sözleşmeleri ise tartışmalara neden olan başka bir etken. Kira sözleşmelerindeki maddeler ihlal edildiğinde veya eksik kira sözleşmeleri hem ev sahibi hem de kiracılarn zor duruma girmesine neden olabiliyor.  Kamil isimli sosyal medya X kullanıcısı sosyal medya hesbaından, kira sözleşmeleri ile ilgili kritik bir açıklama yaparak ev sahiplerine tavsiyede bulundu.  Kira sözleşmelerinde ev sahiplerinin mahkeme süreçlerinde en az zararla çıkabilmeleri  için ''Temerrüt halinde yasal faiz oranının %100 fazlası uygulanır" maddesinin de eklenmesini gerektiğine vurgu yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kamil @Kamil01796746
Kira sözleşmesi yapacak ev sahiplerinin, ileride yaşaması muhtemel dava sürecini en az zararla atlatabilmesi ve az da olsa caydırıcı olabilmesi için sözleşmeye şunu eklemesi çok faydalı olacaktır 

"temerrüt halinde yasal faiz oranının %100 fazlası uygulanır"

Etkili bir çözümdür

.

 

Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhüdünde tarih boş bırakılırsa ne olur?

Ev sahibi-kiracı tartışması bitmiyor: Konya'da 84 yaşındaki vakıf başkanına kira dayağı!