13 / 05 / 2024

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır?

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır?

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar…



KİRA YARDIMI NASIL ALINIR 2022?

Kira yardımını almak isteyen vatandaşlar bu desteğe iki farklı kurum tarafından ulaşabilir. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları ve dar gelirli vatandaşlar için yapılan kira yardımlarından faydalanılabilecek olan kurumlar şu şekildedir;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen kentsel dönüşüm kira yardımları için başvurular yapılmalıdır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Valilik ve Kaymakamlıkların birlikte yürüttükleri projeler ile dar gelirli ailelere verilen sosyal hizmetler kira yardımı yapmaktadır. Belirtilen kurumlara yapılan başvurular değerlendirmeye alınır ve şartlara uyum sağlayan başvuru sahiplerine istedikleri kira yardım desteklerine kavuşur.

KİRA YARDIMI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Evlerinin risk altında olduğu tespit edilmiş olan kişiler Devlet kira yardımı desteklerinden yararlanmak için başvuruda bulunmaktadırlar. Devletten finansal destek sağlamak adına yapılan başvurularda aranan şartlara uyum sağlandığı zaman kira ödeneği alınabilir. Kira yardımlarından faydalanma işlemi 2 türlü olmaktadır. Evlerin yeniden inşa edilmesini sağlayacak yardım desteğinden faydalanmak için yapılan başvurular,

Belirlenecek olan zamanda kira yardım desteğinden faydalanmak için yapılan başvurular şeklinde verilmektedir. Seçeneklerde belirtilen yardım desteklerinin ikisi için müracaat edilemez. Başvuru sahipleri verilen yardımlardan bir tanesini alınabilir. Gayrimenkul sahipleri evlerinin risk altında olduğunu tespit işlemini yaptırırsa, kiraya çıkmak zorunda kalırlar ve bu durumda devletten kira yardımı almaları mümkün olmaktadır.

Kira yardımı alma şartları şu şekildedir;

Öncelikle oturulan yer yani ikametgâh kira yardımı almanın ilk şartı olmaktadır ve ikamet edilen bağımsız bölge için devletten yardım alma süresi 18 ay olarak tespit edilmektedir. Kira yardımı başvurusunda bulunan kişilerin bu işlemin yanında kredi kullanmamış olması şartı aranır. Kredi kullanmış olan kişilere ayrıca kira yardımı yapılmaz.

Tarım Kredi marketlerinde yağ fiyatları cep yakmıyor! İşte 1 litre, 2 litre ve 5 litre Ayçiçek yağ fiyatları!

Emekli promosyonları 10 bin TL’ye dayandı! Bankalar promosyon ateşini harladılar! İşte detaylar!

Tarım Kredi marketlerinde yağ fiyatları cep yakmıyor! İşte 1 litre, 2 litre ve 5 litre Ayçiçek yağ fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön