22 / 07 / 2024

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

Pek çok kişi kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtını araştırırken, kira yardımı yatmayanlar ise ödemeleri nasıl alacağını merak ediyor. İşte hem kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtı hem de adım adım kira alma yöntemi...




2024 yılı kira yardımı uzatıldı mı sorusu, depremzede vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında yer alırken, kira yardımı alamayanlar da nasıl alacağını merak ediyor. 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra evsiz kalan vatandaşlar için verilen kira yardımı ödemeleri 2024'te de sürüyor. 6 Şubat depreminin yıl dönümünde 1 senesini doldurmuş olan kira yardımı ödemelerinin devam etmesine karar verildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre genel olarak ayın 15'inde hesaplara yatırılan kira yardımı için ödemeleri yatmayan vatandaşlar için de bir yöntem mevcut. İşte, kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi...

Ziraat Bankası üzerinden yapılan bu ödemelerde, deprem kira yardımı yatmamış olan vatandaşlar, bazı adımları izleyerek söz konusu yardımı alabiliyor. Bunun için öncelikle Ziraat Bankası Mobil Bankacılık giriş şifresinin olması gerekiyor.

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

2024 DEPREM KİRA YARDIMI YATMAYANLAR İÇİN ÇÖZÜM! İŞTE ADIM ADIM KİRA ALMA YÖNTEMİ

AFAD tarafından Ziraat Bankası üzerinden konut sahiplerine 7 bin 500 Türk Lirası, kiracılara 5 bin Türk Lirası ödeme veriliyor. Söz konusu bu ödemeler bazen de banka sisteminde takılı kalabiliyor. Bunun için aşağıdaki adımları izlemek gerekiyor;

Öncelikle Ziraat Bankası hesabınıza mobil bankacılıktan giriş yapın, daha sonra ödemeler, merkezi ödeme ve diğer ödemelere gelin ve söz konusu parayı buradan hesabınıza aktarın.

AFAD KİRA YARDIMI YATTI MI? AFAD KİRA YARDIMI NEREDEN KONTROL EDİLİR?

Yine pek çok kişi AFAD kira yardımının yatıp yatmadığını merak ederken söz konusu yardımın yatıp yatmadığı kolaylıkla kontrol edilebiliyor.

Öncelikle AFAD'ın resmi internet sitesinde yer alan "Başvuru Sorgulama" sayfasını kullanıp başvurunuzun durumunu ve ödeme bilgilerinizi kontrol edin eğer buradan bir sonuç alamadıysanız ALO 183 hattını arayarak AFAD'a ulaşabilir ve kira yardımı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Ünlü mimar sordu: Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? Bu çirkine olan merakımız sizce neden? 

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı! Marmara Bölgesi'ndeki 5 kent diken üstünde!

En kötü evin fiyatı 3-4 milyon TL, en ucuz kira 15 bin TL!


Geri Dön