03 / 05 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı! Marmara Bölgesi'ndeki 5 kent diken üstünde!

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı! Marmara Bölgesi'ndeki 5 kent diken üstünde!

Yurt genelinde meydana gelen orta ölçekli depremler, vatandaşları maalesef tedirgin etmeye devam ediyor. Son zamanlarda bilim insanları tarafından yapılan uyarılar giderek artıyor.



Marmara Bölgesi'nde yer alan 5 şehirde yaşayanlara uyarı yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, kamuoyunda deprem tehlikesinin yeteri kadar ciddiye alınmadığını bir kez daha anlatarak sitem etti. Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın uyardığı 5 şehir!

Türkiye, coğrafi şartlar gereği Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF), Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF), Barı Anadolu Fay Hattı (BAF) üzerinde yer alıyor. Buan göre, 6 Şubat 2023 deprem felaketinin ardından günümüze kadar küçük ve orta ölçekli pek çok artçı ve bağımsız deprem yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor.

DEPREM TEHLİKESİNE YETERİ KADAR CİDDİYE ALINMIYOR

karar.com'da yer alan habere göre; Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem tehlikesine yeterli ilgi gösterilmemesinden dert yandı. Prof. Dr. Ahmet Ercan, geçen haftalarda Çanakkale'de meydana gelen deprem sonrası pek çok televizyon kanalından arandığını ve deprem hakkında fikirlerinin alındığını fakat kendisine yeterli süre ayrılmadığını ifade etti. Öte yandan depremin maç yorumları kadar ilgi görmediğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, kısıtlı süreler içerisinde vatandaşları bilgilendirmenin mümkün olamayacağını söyledi.

MARMARA'DA DEPREM RİSKİ OLAN YERLER NERESİ?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer vererek konuştu; "Bu ülkede 6-7 kanaldan gün boyu, her gün maç yorumu yapılıyor. Şimdi TV'ye çıktım 5 dakika ayrıldı. Ne yazık ki deprem bilimci olarak halkı bilgilendirici açıklama yapamıyoruz. Bunun neresi bilgi toplumu? Buna göre en kalabalık şehrimiz İstanbul,, daha sonra Çanakkale ile Bursa ve sonrasında da Yalova ile Balıkesir maalesef diken üstünde. olan şehirlerimiz." diye konuştu. 

DEPREM NE DEMEKTİR VE NASIL OLUŞUR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin veya volkan hareketlerinin de etkisi ile birlikte yer kabuğunun kırılması ile birlikte meydana gelen enerjinin de sismik dalgalar yayması durumunda yayılarak geçtikleri yerleri ve yeryüzünü kuvvetle de sarsması anlamına gelen bir doğa olayıdır.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeter artık' dedi: Doğu'da 5.7, Anadolu'da 6.2, Batı'da 6.4 büyüklüğünde deprem eşiği...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama: Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir!

Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için saat verdi!


 


Geri Dön