28 / 04 / 2024

Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden yararlanabilir mi?

Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden yararlanabilir mi?

Kentsel dönüşümden faydalanan vatandaşlara faiz desteği ve kira yardımı bulunuyor. Peki, Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden yararlanabilir mi? Faiz desteğinden faydalananlar kira yardımından yararlanabilir mi?



Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden yararlanabilir mi?

Kentsel dönüşümden faydananan vatandaşlara sunulan finansal destekler arasında faiz desteği ve kira yardımı bulunuyor.


Kira yardımı sorgulamak için tıklayın!


Kredi kullanacak kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere; Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilebiliyor.


Ayrıca anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor.


Peki, Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden yararlanabilir mi? Faiz desteğinden faydalananlar kira yardımından yararlanabilir mi?


Dönüşüm projeleri özel hesabı gelirlerinin elde edilmesine, tahsili ve takibi ile bu hesaba bütçeden aktarılan tutarların dönüşüm faaliyetleri kapsamında yürütülecek hibe veya borç verme programlarında kullanılmasına, her türlü yapım, mal ve hizmet alımına ilişkin taahhütlere girişilmesine, giderleştirilmesine, muhasebeleştirilmesine, denetimine ve özel hesabın işleyişine ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile belirleniyor.


Kentsel dönüşüm yönetmeliği gereğince, Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından aynı kişiye hem kira yardımı ve hem de faiz desteği yapılamaz. Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden, faiz desteğinden faydalananlar ise kira yardımından faydalanamaz.



Kentsel dönüşümde konut yapım kredisi faiz desteği!


Geri Dön