Kira

Kiracı alıcılara evi göstermezse ne yapabilirsiniz? Dava başında bu kararı aldırın!

Kiracılı evlerde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Peki evdeki kiracı, evi yeni alıcılara göstermezse ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Haziran 2022 tarihinde konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırlaması sebebiyle, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Pek çok ev sahibi, aldıkları kiraların rayiç bedellerden çok düşük kaldığına dikkat çekerek mahkemelerin yolunu tutuyor. 

Ancak sorun sadece kira artış oranlarında değil, tahliye konusunda da yaşanıyor. Ev sahipleri, satmak istedikleri evlerini, kiracılarının alıcılara göstermediğini dile getiriyor. Sosyal medyada bu konu sık sık gündem oluyor. 

Eyüpoğlu  Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından, https://x.com/eyupogluisikgor resmi X sosyal medya hesabından hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren bir paylaşım yapıldı. 

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 

"Evini satmak istiyorsunuz ancak kiracı evi satın almak isteyenlere göstermiyor. Müşterilerin kaçmaması için ne yapılmalı? 

Kiralananın gösterilmesine izin davasının açılması gereklidir. Ancak bu davalar duruşmalı olarak görülmekte ve karara bağlanması zaman almaktadır, bu yüzden müşterileri kaybedebilirsiniz. Bu durumda, dava açarken ihtiyati tedbir kararının talep edilmesi gereklidir. Dava başında alınacak bu karar ile evi müşterilere gösterebilirsiniz.

Ankara BAM 15. HD 2023/2371 E 2023/2190 K 18.07.2023

Peki ev sahipleri bu durum ile ilgili neler söyledi? Kiracı evi göstermezse ev sahipleri ne yapıyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Temmuz 2024 enflasyon rakamları şimdi resmen açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE oranları!

Ünlü oyuncu Hazal Kaya ile ev sahibi arasındaki 'küf kokulu ev' davasında son dakika gelişmesi!

Yastık altında 1 gram bile altını olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Satalım mı, bekleyelim mi? 5 Ağustos altın fiyatları