Kira

Kiracı ev sahibi arasında tansiyon gittikçe yükseliyor! Ev sahibi 5 kişiyi yaraladı!

Son iki yılda konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması getirilen uygulama sebebiyle kiralık piyasası resmen karıştı. Kira bedelinden dolayı kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim gittikçe büyüyor. Bunlardan biri de bugün Malatya'da yaşandı. İşte detaylar...

Yüzde 25 zam sınırı, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erdi ancak ev sahiplerinin mağduriyetleri bitmedi. Ev sahibi ve kiracılar arasında tansiyon her geçen gün artıyor. Kira bedellerindeki artıştan dolayı kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan olaylar öyle büyüdü ki ölümlere kadar ulaştı. Kiracı ev sahibi arasındaki gerilime bir yenisi de bugün Malatya'dan eklendi. Malatya'da ev sahibi kiracısı olduğu akrabasını ve yanındaki 4 kişiyi yaraladı. İşte ayrıntılar...

EV SAHİBİ 5 KİŞİYİ YARALADI!

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan gerilime bugün bir yenisi daha eklendi. Olay Malatya'da meydana geldi. Malatya'da ev sahibi polis memuru Murat B. kiracısı olan akrabası kişilerle alacak anlaşmazlığı nedeniyle tartıştışmaya başladı. Tartışma giderek artarken, polis Murat B. silahını ateşleyerek, hem kiracısı hem de akrabası olan 5 kişiyi yaraladı. 

HEM KİRACISI HEM DE AKRABASI!

Malatya'da gerçekleşen söz konusu olay, öğle saatlerinde Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana geldi.  Polis memuru Murat B. ile kiracıları ve aynı zamanda akrabaları olan kişiler arasında alacak anlaşmazlığından dolayı tartışma yaşandı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kısa sürede büyüyen tartışma sırasında polis memuru Murat B., yanındaki beylik tabancası ile akrabalarına ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği 5 kişi yaralandı.


3 KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR!

Sağlık ekipleri,  silah sesini duyanların ihbarıyla olay yerine geldi. Ekipler yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı. Yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğunun bilgisi paylaşıldı.

Olayın hemen ardından polis memuru Murat B. meslektaşlarına teslim olurken, Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kiracılara müjde! Ağustos ayında kira zam oranı yüzdesi değişiyor! Kira bedelleri düşüyor mu?