22 / 11 / 2024
fuzul

Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Bir kira dönemi içinde gönderilen iki haklı ihtarname ile gayrimenkul sahibi tahliye hakkına sahip olmuş oluyor. Peki ihtarname nasıl gönderilir? İşte kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği...




Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği kira sözleşmesi gereğince, kira borcunu ödemeyen kiracıya fesih ihtarnamesi gönderilebiliyor.


Ancak söz konusu fesih, gönderilecek ikinci ihtarnamede istenebiliyor. Bir kira dönemi içinde gönderilen iki haklı ihtarname ile gayrimenkul sahibi tahliye hakkına sahip olmuş oluyor. Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği, aşağıda yer alıyor:


Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarnamesi..


Konu : ..../..../......  Tarihli Kira Kontratının Feshi Talebi


AÇIKLAMALAR : 


1- Bana ait olan xxxxx adresinde kiracımız olarak bulunmaktasınız. Sözü edilen yeri karşılıklı anlaşmamıza göre .... TL bedelli olarak kira kontratı yapmış bulunmaktayız.


2- ..../..../......  tarihinden bu yanadır kira bedelini ödememiş bulunmaktasınız. Biriken kira bedeli olan .... TL'nin ödenmesini ihtar ederim.


3- ..../..../......  tarihinde başlayan ve ..../..../......  tarihinde bitecek olan KİRA KONTRATIMIZIN yenilenmemesi ve evi süresinde tahliye etmenizi ihtar ederim.


4- Defalarca yapmış olduğumuz uyarılara karşı son zamanlarda hakaret ve tehdit edici tavırlarınıza da mağruz kalmış bulunmaktayız. Bu tavırların kiralayan kiracı ilişkisini zedelediği ve bizim için bu ilişkinin hoş bir durum olmadığını da ihtaren bildirmekteyiz.



İSTEM SONUCU : 

..../..../...... tarihinde bitecek olan kira kontratımızın evi süresinde boşaltmanız için bir ay önceden, ayrıca ..../..../......  tarihine kadar 3 ve 4. maddelerdeki tutumları ortadan kaldıracak şekilde tutum takınmamanızı; aksi halde hakkınızda tahliye davası açarak noter masrafı, yargılama giderleri ve vekalet ücretini ödemek zorunda kalacağınızı ihtar ederim.



Kiracı kira ödemezse ne yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön