16 / 05 / 2024

Kiracılar aman bunlara dikkat: Konut sahiplerinin fahiş kira taktikleri şok etti! Bunları sakın yapmayın!

Kiracılar aman bunlara dikkat: Konut sahiplerinin fahiş kira taktikleri şok etti! Bunları sakın yapmayın!

Son günlerde sık sık ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sık sık gündem oluyor. Konut sahiplerinin fahiş kira almak için başvurdukları yollar her geçen gün daha çok şaşırtıyor. İşte ayrıntılar...



Avukat Olcay Göçüm, söz konusu açıklamasında 3'üncü kişiye satışa da değindi ve "Kiralanan taşınmaz, kiralayan tarafından muvazaalı olarak üçüncü kişiye satılıp, satın alan üçüncü kişi tarafından ihtiyaç iddiası ileri sürülerek kiralanan taşınmazın tahliyesi talep edilmektedir" şeklinde konuştu. 

Olcay Göçüm, kiralanan taşınmazın üçüncü kişiye muvazaalı şekilde satılması durumunda, Sulh Hukuk Mahkemesi’nde kiralanan taşınmazın muvazaalı olarak satıldığı savunmasının dikkate alınmayacağını belirtti. Söz konusu durumu "Ancak Asliye Hukuk Mahkemesi’nde satışın muvazaalı olduğu ileri sürülüp dava açılabilir. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan tahliye davası için bekletici mesele yapılır" diyerek açıkladı. 

Kiracılar aman bunlara dikkat: Konut sahiplerinin fahiş kira taktikleri şok etti! Bunları sakın yapmayın!

ELDEN KİRA ÖDENMEMELİ 

Olcay Göçüm, "Kiracı tarafından aylık kira bedelinin elden ödenmesi toplumsal hayatta sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kiralayan tarafından, kira konusu taşınmaz için talep edilen fahiş miktardaki kira bedelinin ödenmemesi üzerine elden yapılan kira ödemeleri inkar edilmekte, elden ödenen kira bedellerinin tamamının yeniden ödenmesi için kiracı aleyhine kira ihtarlı ödeme emri gönderilerek Türk Borçlar Kanunu’nun 315. maddesi gereği 30 günlük süre içinde ödenmesi talep edilmektedir" açıklamasında bulundu. 

Bu durumda kiraların ödendiği ispat edilemezse kiralayan tarafından kiracı aleyhine temerrüt nedeniyle tahliye davası açıldığının altının çizen Göçüm, "Kiracı ödediği aylık kira bedelini öncelikle banka havale yoluyla ödemelidir. Banka havale ödeme yolu ile ödemesi mümkün değilse ödenen her aylık kira bedeli için kiralayandan ödeme makbuzu almalı" şeklinde konuştu. 

Avukat Göçüm ayrıca, konut sahibinin fahiş miktarda aylık kira istemesi ve kiracının bunu kabul etmemesi karşısında ev sahibinin banka hesap numarasını kapatması durumuyla da çok karşılaşıldığına dikkat çekti. 

Bu duruma ilişkin "Kiracı temerrüde (sözleşmeden doğan yükümlülüğe uymamak) düşmemek için aylık kira bedelinin ‘Konutta Ödemeli’ göndermeli, buna rağmen alınmaz ise Sulh Hukuk Mahkemesi’nden tevdi mahalli (ödeme yerinin belirlenmesi) tayin edip mahkemece belirlenen bankanın belirleyeceği banka hesabına aylık kira bedeli ödenmelidir" değerendirmesinde bulunan Göçüm, tersi durumda kiracı aleyhine temerrüt nedeniyle tahliye davası açılabileceğini söyledi. 

Borsa'da son dakika! BİST 100 güne 6.688 puandan başladı!

Altın fiyatları için şok rakamlar geldi: Finans kuruluşu bomba rakamı verdi! Altını olan herkes hemen baksın!

İstanbul'da taksilere zam geldi mi? İstanbul'da taksi açılış ve indi-bindi ücreti kaç TL? Taksi zammında son dakika!

7.550, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni ve zamlı maaşında son dakika! İşte kalem kalem yeni maaşlar!


Geri Dön