28 / 04 / 2024

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.



Ev sahipleri kiracılarının kira ödemelerini düzenli olacak bir şekilde yapmamaları karşısında yasal yollara başvurabiliyorlar. Bu konuda yasaların verdiği hakkı kullanan ev sahipleri bunun faturasını kiracının önüne ağır bir şekilde çıkarabiliyorlar. Bu durumda kiracı için pek hoş bir sonuç olmazken ev sahiplerinin eline fırsat verilmemesi için kiracıların dikkat etmeleri gereken bir husus bulunmaktadır.

EV SAHİPLERİNİN BAŞVURDUKLARI YÖNTEM NEDİR?

Kira sözleşmeleri ve ilgili yasalar kiracı dostu olarak da biliniyor. Buna karşın ev sahiplerinin hakları da yasalar doğrultusunda korunuyor. Yine bu süreç kapsamında, ev sahiplerinin en önemli hakkı da kiracının sorumluluğunda olan kira ödemelerinin düzenli bir şekilde yapılması durumudur. Buna göre  kiracı ödemeleri belirlenen günlerde yapmaz ise o zaman ev sahipleri hemen harekete geçebiliyorlar.

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Öte yandan, ev sahipleri kirayı 1 gün bile geciktirse kiracısına yazılı bildirim gönderebiliyorlar. Noter üzerinden gönderilen bu bildirim daha sonra ev sahibi tarafından kullanılıyor ve eğer kiracıya ev sahibi bir sözleşme sene içerisinde 2 defa haklı gerekçe ile yazılı bildirim gönderirse kiracının tahliyesi için dava açma hakkı elde ediyor diye belirtiliyor. Kiracı kirayı 1 gün bile geciktirse ve 1 gün sonra ödemeyi yapsa ama ev sahibi o sürede bildirimi göndermiş ise işler değişiyor. Ev sahibi bu şekilde iki bildirim ile kiracının tek kuruş kira borcu olmamasına rağmen mahkemeye giderek tahliye davası açabiliyor.

Ev sahiplerinin ellerine koz veren kiracılar bu senaryoda oldukça zor bir durum içerisinde kalıyorlar. Buna göre, mahkeme düzenli kira ödemesi yapılmadığı takdirde ev sahibini haklı bularak da kiracıyı evden tahliyesini yapabiliyorlar.  Bu hale düşülmemesi için kiracıların ev sahiplerine bu kozu vermemeleri gerekiyor. O da kira ödemelerini günü gününe yapmak ile mümkün oluyor.

Ev sahibi ve kiracılar nasıl desteklenmeli? Bunlar bir an önce hayata geçirilmezse büyük açık oluşur!

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Bunlar yapılmazsa kiracı evi derhal tahliye etmeli! Ev sahiplerinden şok eden açıklama! 


 


Geri Dön