20 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! Kirasını elden verenler yandı! Ev sahibinden kiracısına 60 bin liralık darbe!

Kiracılar dikkat! Kirasını elden verenler yandı! Ev sahibinden kiracısına 60 bin liralık darbe!

Ev sahibi ve kiracı arasında kira bedelinden dolayı yaşanan gerilimler her geçen gün artmaya devam ediyor. Yüksek kira bedelleri cep yakarken, kiracıların yaptığı büyük yanlış kiracıları tuzağa çekiyor. Elden kira ödeyenler dikkat...



Kira bedelleri son zamanlarda fahiş rakamlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde kira bedelleri asgari ücreti de geçerken, vatandaşlar geçinmekte zorlanıyor. Her ay kira bedeli ödeyen vatandaşların çoğu kiralarını elden ödüyor. Uzmanlar ise kiracıları elden ödemeler konusunda bu konuda uyarıyor.

KİRA ZAMMINDA GERİLİM ARTTI!

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Düdenbaşı Mahallesi'nde  ev sahibi ve kiracı arasında gerilim yaşandı. Gerilimde ev sahibi Ramazan Y. ile kiracı Uğur ve Fatoş Kanık çifti arasında kira zammı sebebiyle yaşanan anlaşmazlık büyüdü. 

Kanık ailesi, ev sahibinin kendilerini rahatsız ettiğini ve hatta fiziksel saldırıya uğradıklarını iddia ederken, mahkemenin verdiği karara itiraz ediyorlar. Kirayı elden ödediklerini ispatlayamamanın ardından, 60 bin lira gibi yüksek bir bedeli yeniden ödemek zorunda kaldılar.

 Kiracılar dikkat! Kirasını elden verenler yandı! Ev sahibinden kiracısına 60 bin liralık darbe!

KİRALARINI ELDEN ÖDEYENLER DİKKAT

Kiracılar, ödemelerini elden yapmalarına rağmen ev sahibinin alamadığı kira bedelini ispat edemeyince, mahkeme tarafından evden tahliyelerine ve 60 bin lira kira bedelinin ödenmesine karar verildi.

KİRA ÖDEMELERİ İSPAT EDİLEMEDİ

ABC Gazetesi'nde yer alan habere göre; kiracılar, ödemelerini elden yapmalarına rağmen ev sahibinin alamadığı kira bedelini ispat edemeyince, mahkeme tarafından evden tahliyelerine ve 60 bin lira kira bedelinin ödenmesine karar verildi.

Kanık ailesinin avukatı, müvekkillerinin ev sahibiyle yaşadıkları sıkıntının kira borcu değil, kira artışı anlaşmazlığı olduğunu belirterek, borcu yoktur davası açacaklarını ifade etti.

Ramazan Y. ise kiracı Uğur Kanık'ın eşini darp ettiğini ve tahliye sırasında da evde hasar oluşturduğunu iddia etti. Mahkemeye sunulan güvenlik kamera görüntüleri, taraflar arasındaki gerilimi ve yaşanan tartışmaları yansıtıyor.

Kira uyarlama davası açmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! 

İstanbul'da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyor! 

Geri Dön