Kira

Kiracılar, kira öderken dikkat! Bunu yapmayanlar eksik ödeme yapmış olacak!

Kiracılar, kira bedellerini her ay kira sözleşmesinde yazan tarihe göre ev sahiplerinin hesabına yapıyor. Avukat Ahmet Kılıç, havale ile yapılan kira ödemelerinde havale ücretine dikkat çekerek kiracıları uyardı. Bu ücreti ödemeyen kiracıların kiraları eksik sayılacak. İşte ayrıntılar...

Kiracılar, kira bedellerini kira sözleşmesinde belirtilen tarihe göre ödeme yapmak zorunda. Aynı zamanda ödemeler ev sahiplerinin banka hesaplarına havale ile yapılması gerekiyor. Kiracılar, havale yaparken, havale ücretini kiraya verenden tahsil ederek öderse kira bedeli eksik sayılacak.

Avukat Avukat Ahmet Kılıç, kiracıları kira ödemeleri yaparken, havale ücretine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Aksi halde, kira bedelinin eksik sayılacağını söyleyen Kılıç, kiracıların havale ücretini ödemek zorunda olduklarını açıkladı.

İşte Avukat Ahmet Kılıç'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Ahmet KILIÇ @ahmetkilichukuk

"Banka hesabına havale ile yapılan kira ödemelerinde, havale ücreti kiracıya aittir ve havale ücreti kiraya verenden tahsil edilerek ödeme yapılırsa kiracı eksik ödeme yapmış olur."

Yargıtay Kararları
Hukuk Genel Kurulu
Esas N: 2017/980
Karar N: 2021/1302

KİRA BEDELLERİ NASIL ÖDENİR?

Taraflar kira bedelinin nasıl ödeneceğine serbestçe karar verebilirler. Kira sözleşmesinde kira bedelinin ödeme şekli açıkça belirtilir ve taraflarca kabul edilir.

Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genel tebliğde belirtildiği gibi, konut kiralarında aylık kira bedelinin 500 Türk Lirasının üzerinde olması durumunda ödemenin banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı aracılığıyla gerçekleştirilmesi zorunludur. Bu kurala uymayan konut sahipleri için para cezası öngörüldü.

Merkez Bankası açıkladı: Kira enflasyonu yılın son çeyreğinde yavaşlayabilir! 

İşyeri kira sözleşmesi devir edilebilir mi? Kiracı kira bedelinin yüzde kaçını öder?

Ev sahibi ve kiracıların 'kira' çıkmazı! Her iki taraf da çözüm bekliyor!