27 / 04 / 2024

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, büyükşehirlerde kiraların düşmeye başladığını söylediği açıklaması tartışmalara neden oldu. Söz konusu açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. 

Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve büyükşehirlerde kiraların gerilemediğine dikkat çekerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in farlı bir ülkeden bahsettiğini düşündüklerini dile getirdi. 

Kiracılardan Bakan Şimşek e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

BİR DAİRENİN KİRASI İKİ ASGARİ ÜCRET KADAR

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; Cengiz Kul, ülke genelinde konut sahiplerinin rahat bir ortamda yaşayabilmek için geçimlerini kiracıların üzerine yüklediğinin altını çizdi. 

Anadolu’nun en ücra köşesinde bile konut kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çeken Kul, büyükşehirlerde ise kiraların en yüksek memur maşına yakın seviyede olduğunu belirtti. 

Cengiz Kul, "Kovid-19 pandemisinden sonra başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, Antalya gibi birçok sahil kentinde kiraları astronomik rakamlara ulaştırdı. Ülkede yaşanan yüksek enflasyon da artan kiralara tuz biber oldu. Artık şehir merkezlerinde oturabilecek bir dairenin fiyatı iki asgari ücrete yakın rakama erişti" açıklamasında bulundu. 

Kiracılardan Bakan Şimşek e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

BİR MAAŞ BİLE KİRAYA YETMİYOR

Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, ülkenin en ücra köşesinde bile konut kiralarının çalışan bir vatandaşın maaşı kadar olduğunun altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında "Durum Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in söylediği gibi değil, aksine artıyor. Ev sahipleri çalışan vatandaşın maaşının tümünü istiyor" ifadelerini kullanan Kul, bir maaşın bile kirayı ödemeye yetmediğini aktardı. 

Cengiz Kul, kırsal kesimde dahi hala konut sahiplerinin kiracıları sokağa atmaların, darp ve tehditlerin, huzursuzluk çıkarmaların sürdüğüne dikkat çekerek, "Sayın Bakana soruyorum; yetmedi mi sokağa atılan genç, yaşlı, kadın, dar gelirli vatandaşların çilesi? Biz Meclis'e 36 maddelik çözüm ile beraber gittik, inceleyip bakabilirler. Türk halkı zor durumda, Türk halkının barınma sorununun yasa ile çözülmesini bekliyor" ifadelerine yer verdi. 

Kiracılardan Bakan Şimşek e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

KONUT KİRALARI SERBEST PİYASANIN İNSAFINA KALMASIN

Yabancılara, sığınmacılara yapılan yardımlardan vatandaşların da faydalanmak istediğini dile getiren Kul, "Konut kiraları serbest piyasanın insafına bırakılmasın. Göç politikası düzenlensin. Kira tutarlarının serbest piyasa ekonomisine göre belirleniyor oluşu gelinen noktada konut sahiplerinin kira tespit davası açma haklarını kötüye kullanmaları ile neticelenmiş vaziyettedir" açıklamasını yaptı. 

Kul, konuya ilişkin açıklamasını "Belediyelerde kira ve konut tespit komisyonlarında belirlenen fiyatlara göre hakkaniyetle uygulanmalıdır. Çalışıyoruz ve kazancımızla kendi ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz" diyerek tamamladı. 

Giraudlar'ın çiftliği askıya çıktı! İzmir'e Koç Üniversitesi mi geliyor?

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslimleri için geri sayım başladı!

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!


Geri Dön