15 / 05 / 2024

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!



EV SAHİBİ HANGİ HAKLA KİRACIYI ÇIKARABİLİR?

Kiralanan taşınmazda en az 1+10 yıldır oturan kiracıya karşı tahliye davası açılabilir. Kiralayan kişinin ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının ihtiyaçlarından doğan bir taşınmaz olduğu zaman taşınmaz tahliyesi davası açılabilir.

Kiralanan taşınmazda yapılacak tadilatlar nedeniyle de tahliye mümkün olabilir. Kiracıdan alınacak tahliye taahhütnamesi ile tahliye mümkün hale gelir. Kira kirayı ödenmezse aynı kira yılı içinde iki haklı ihtar gönderilerek kiracının çıkarılması sağlanabilir.

Diğer bir sebepte eğer kiracı eğer taşınmaza özenli davranmaz ise özenli davranma yükümlülüğüne aykırı davranılıyor ise gene tahliye mümkündür. İflas eden kiracının verilen süre içerisinde güvence göstermemesi halinde kiracıyı çıkarma mümkündür.

TAZMİNAT HAKKI DOĞAR!

Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, sözleşmesi devam ederken kiradaki konutunu ya da iş yerini satan ev sahiplerinin, kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabileceğinden bahsetti.

Doç. Dr. Umut Yeniocak, kanunda belirtilene göre, içinde kiracı olan konut ya da iş yerini satın alan yeni malikin, yani ev sahibinin satın aldığı tarihten başlayacak şekilde bir ay içerisinde kiracıya ihtar gönderip, kiracının altı ay sonra çıkmasını talep edebileceğini kaydetti. Yeniocak, yeni malikin, kiracının kabul etmemesi halinde de kendi ihtiyacı sebebi ile tahliye davası açacağının mümkün olduğuna değindi.

Aile destek ödemesi ne kadar oldu? Aile destek ödemeleri zamlandı mı? Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak?

Memur olmak isteyenler elini çabuk tutsun! Bakanlık 350 memur alımı yapacak! İşte devlet memuru alım başvuru şartları!


Geri Dön