28 / 04 / 2024

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

Depremlerin ardından yurt genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bazı riskli bina sahipleri evlerine yıkım kararı verilmesine karşın 3 ila 6 aya arasında evlerini kiralayamaya devam ediyor. Kiralayanların çoğu ise öğrenciler...



Kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken riskli bina sahipleri evlerini uygun fiyattan kiraya veröeye devam ediyor. Yıkım kararının verilmesine rağmen 3 ila 6 arasında evler kiraya veriliyor. Evleri kiralayanların gelinde ise öğrenciler bulunuyor.

'' KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KAPMPANYA''

Haberglobal'de yer alan habere göre; ev sahipleri tarafından kiraya verilen evlerin ilanlarında "Kentsel dönüşüm için kampanya başvurusu yapılmıştır, dönüşüm beklenmektedir. Bakanlık kampanyası çıkarsa ev dönüşüme girecektir" şeklinde de ilanlar yer alıyor.

EVİM BOŞ DURMASIN!

Avukat Sinan Keskin, kentsel dönüşüm sürecinin resmi olarak riskli yapı raporunun düzenlenmesiyle başladığını belirterek, "Hazırlık süreçleri, toplantılar, sözleşmeler derken süreç uzayabiliyor.

Ev sahipleri de bu uzun ve belirsiz süreçte kira bedellerinden mahrum kalmak istememekte, yıkılacak olan evini daha düşük bedel ile geçici süreliğine kiraya vermeye devam etmektedir. Buraya kadar hukuksal bir engel bulunmuyor"  dedi.

90 GÜN İÇİNDE TAŞINMAZ YIKILACAK!

Riskli yapı raporunun alınmasından en fazla 90 gün içinde taşınmazın yıkılması gerektiğini belirten Keskin, "Dolayısıyla yapının riskli olduğuna dair resmi raporun tanzim edilmesinden fiili yıkım sürecine kadar evin tahliye edilmesi gerektiğinden bu süreçte kira sözleşmesinin akdedilmesi doğru değildir. Aksi halde ev sahibinin kiracıya karşı hukuki sorumluluğu gündeme gelebilecektir" ifadelerini kullanıyor.

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

İLANLARDA AÇIK AÇIK YAZIYORLAR!

Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü  ise "Kimi binada komşular arasında anlaşma sürüyor, kiminde müteahhit aranıyor, kiminde de kamunun kampanyası bekleniyor.

Acil tahliye ve yıkım riski nedeniyle daha düşük kira bedeli belirlediklerini ifade eden ev sahipleri, uzun dönemli kiralama yapamayacaklarına vurgu yapıyor" bilgisini paylaştı.

YIKIM ÖNCESİ KİRALIK EV İLANI!

 Yıkım öncesi kiralık ev ilanları kira piyasasındaki sorunun ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdiğini belirten  Özlü, uyarılarının devamınde ise şunları söyledi: "Yeni çıkacak kentsel dönüşüm yasasıyla yüzde 50+1 artık bu evler için hızlı bir şekilde yıkım kararı çıkacak ve kiracılara da kısa süreli bir ek süre verilecek ve çıkartılacak o yüzden bu tarz evler tercih edilmemeli." dedi.

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Kiralar dudak uçuklatıyor! İstanbul'da ortalama kira bedeli 17 bin Türk Lirası oldu...

Geri Dön