Kira

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, artık sabıka kaydı, maaş bordrosu, memur kefil, kredi notu raporu gibi taleplerde bulunmaya başladı; kiracılar ücretli memur kefil arıyor. Kiralık konut piyasası karıştıkça karıştı...

Konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırlamasıyla beraber, ev sahipleri ile kiracılar arasında önü alınamayan bir anlaşmazlık süreci başladı. Zam sınırı sebebiyle ev sahipleri evlerinin gerçek kirasını alamadıklarını, kiracıların bedavaya oturduklarını belirterek mağdur olduklarına dikkat çekiyor. Kimi kiracılar ise ev sahiplerinin fahiş zam taleplerinden şikayet ediyor. 

Mahkemeler ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan zam ve tahliye sorunlarına ilişkin davalarla dolmuş taşmışken; son zamanlarda kiracılardan istenenler de duyanları şok etmeye başladı. 

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, artık sabıka kaydı, maaş bordrosu, memur kefil, kredi notu raporu gibi taleplerde bulunuyor. 

88,2 bin takipçili Arzu isimli kullanıcı, https://x.com/canarsuzu_06 resmi X sosyal medya hesabından kiraya vereceği evi ile ilgili yaşadığı bir olayı paylaştı. 

Söz konusu paylaşımda "Eve bakmaya kiracı geldi dün. Bugün tekrar bakmaya gelecekti.aradı biz sizin evi tutmaktan vazgeçtik başka bir ev bulduk ama memur kefil istiyorlar ablam memur demiştiniz ablanız bize ücretli kefil olabilir mi? Dedi.

Hayatımda ilk defa duydum ücretli kefil ne arkadaş? Bunu gerçekten para karşılığı yapan salak var mı?" ifadeleri yer aldı. 

Peki ev sahipleri ve kiracılar bu duruma neler söyledi? Ev sahiplerinin istekleriyle ilgili vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Bina tamamlama sigortasının fiilen kullanımı için önerge verilmeli: Kentsel dönüşüme, depreme önem veren vekillere çağrı

Kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiledi? İstanbul'un deprem riski olan ilçelerinde kalem kalem konut fiyatları!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara depremlerini anlattı: İznik, Bursa, Çanakkale riskli!