Kira

Kiracım evi göstermiyor diyen ev sahipleri dikkat! İşte yapmanız gerekenler!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracı evi satın almak isteyenlere evi göstermiyorsa ne yapılması gerektiğini anlattı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında sona eren yüzde 25'lik zam sınırı nedeniyle mülk sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, hem ev sahipleri hem de kiracılar yaşadıkları sorunları sık sık sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Kira kontratlarının her yıl otomatik olarak yenilenmesinin adeta elini kolunu bağladığı ev sahipleri bir de evlerini satmak istediklerinde kiracıların evi, satın alacak kişiye göstermemesi sorunu ile karşı karşıya kaldı.

Kiracının evi gösterme zorunluluğu; içinde halihazırda kiracı varken yeniden kiralanmak ya da tamamen satılmak üzere olan gayrimenkulun, yeni kiracılara veya alıcılara gösterilmesi için kanun tarafından getirilmiş zorunluluk olsa da pek çok kişi konu ile ilgili olarak ne yapacağını bilmiyor. 

HEm mülk sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda kiracı evi satın almak isteyenlere evi göstermiyorsa ne yapılması gerektiğini anlattı.

Paylaşımında kiralananın gösterilmesine izin davasının açılması gerektiğini belirten, Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu dava açarken ihtiyati tedbir kararının talep edilmesi gerektiğini de kaydetti.


Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:


EVİNİZİ SATMAK İSTİYORSUNUZ ANCAK KİRACI EVİ SATIN ALMAK İSTEYENLERE GÖSTERMİYOR. MÜŞTERİLERİN KAÇMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Kiralananın gösterilmesine izin davasının açılması gereklidir. Ancak bu davalar duruşmalı olarak görülmekte ve karara bağlanması zaman almaktadır, bu yüzden müşterileri kaybedebilirsiniz. Bu durumda, dava açarken ihtiyati tedbir kararının talep edilmesi gereklidir. Dava başında alınacak bu karar ile evi müşterilere gösterebilirsiniz.

Ankara BAM 15. HD 2023/2371 E 2023/2190 K 18.07.2023

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları tam bu kadar olacak! Hemen Ocak zamlı sosyal desteklere bakın!

Bankalar peş peşe faiz indirdi! Konut kredisi kullanımı 1 haftada 2.9 milyar TL arttı!

2,2 milyar dolarlık Galataport’tan çıkan BLG Capital, gözünü İtalyan otellerine dikti!