01 / 05 / 2024

Kiracıyı evden çıkaran ev sahibi bakın ne yapıyor Kiralar fırlarken şimdi de bu çıktı

Kiracıyı evden çıkaran ev sahibi bakın ne yapıyor Kiralar fırlarken şimdi de bu çıktı

Artan kira fiyatları ev sahipleriyle kiracıları mahkeme salonlarına taşırken, ev sahipleri yeni bir kazanca yönelmeye başladı. Ev sahipleri daha fazla gelir elde etmek için kiracılarını çıkarırken Airbnb ve benzeri kısa süreli ev kiralama seçeneklerine yöneliyorlar.



İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, ev sahipleri mevcut kiracılarını evlerinden tahliye ederek daha fazla gelir elde etme yoluna giriyor. Ev sahipleri kötü kiracılardan şikayetçi olmayacakları Airbnb ve benzeri kısa süreli ev kiralama seçeneklerine yönelmeye başladı.

Bu seçenek özellikle turistik bölgelerde konut sıkıntılarına neden olurken buralardaki temel işlerde çalışanları daha da uzak bölgelerde yaşamaya zorluyor. Yetkililer ve milletvekilleri bu durumu denetleyecek çeşitli düzenlemeleri hayata geçirmek için hazırlıklar yapıyor.

2017 yılında ev arayan bir kişinin ortalama 25 farklı kiralık ev seçeneği varken, 2022’de bu sayı sadece altıya düşmüş durumda. Aynı süreçte tatilciler için kısa süreli kiralanan konut sayısı da katlanarak artmış durumda.
Rapora göre, özel mülk sahiplerinin arazi ya da konutlarını Airbnb ve diğer tatil konaklamalarına çevirmek için var olan kiracılarını da tahliye ettiklerinin tespit edildiği yer alıyor.


Geri Dön