07 / 08 / 2024

Kirada oturan ev sahibi kiracısından dert yandı! Kira ödemedi, taşınma parası istedi,  evden çıktı anahtarı vermedi!

Kirada oturan ev sahibi kiracısından dert yandı! Kira ödemedi, taşınma parası istedi,  evden çıktı anahtarı vermedi!

Ev sahiplerinin kiracılarla mücadelesi devam ediyor. Evlerini kiraya veren ev sahipleri yaşadıkları mağduriyetler karşısında çaresiz kalıyor.  İşte bir ev sahibi mağduru başından geçenleri şöyle anlatıyor...



Ev sahibi mağdurlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bazı kiracılar, kira ödemezken bazıları ev sahiplerinden ev, boşaltmaları karşılığında taşınma ve emlakçı parası istiyor. Ev sahipleri ise tüm bu olaylar karşısında adeta çaresiz.

Ev sahibi Tekin Pekcan da mağdurlardan biri olarak kiracısıyla yaşanılanları sosyal medyadan anlattı. Pekcan, kiracısına kendisinin oturacağını söyleyerek evi boşaltmasını istedi.

1 yıl içinde evden çıkacağını söyleyen kiracı evden çıkmadı ve 2 ay kira ödemedi. Tahliye taahhütnamesi ile icraya verdiğini söyleyen ev sahibi Pekcan, kiracısının itiraz ettiğini söyledi. Öte yandan kiracısının taşınma parası ve emlakçı parası istediğini gün sonunda ise evden bir anda taşınarak anahtarı kendisine teslim etmediğini söyledi. İşte Pekcan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Tekin Pekcan @tekinpekcan
Kirada olan ev sahibiyim, kendim oturacağım için  kiracıya çıkmasını söyledim çıkmadı oysa 1 yıl sonunda çıkacağını beyan etmişti,2 ay geçti kira vermedi tahliye taahhütnamesini icraya verdim itiraz etti , arabulucuya gittim taşınma masrafını emlakçı parasını istedi.

kabul etmedim , bugün evi boşalttıp başka daire tutmuş anahtarı istedim vermiyor, avukatım hukuki olarak çilingirle açmamın suç olduğunu söyledi. O şimdi başka eve taşındı evim boşta ama evime giremiyorum bu yüzden kira ödemeye devam ediyorum. 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Aman dikkat hemen evden çıkarılırsınız...

Ev ve dükkan sahipleri 'Kira Tespit Davalarını' deşifre ediyor! Bu koşullarda ev alıp kiraya vermek aptallık!

Vatandaş konuta erişemiyor! Ne yeni bir ev alınabiliyor ne de kiralar ödenebiliyor!

 


Geri Dön